Zullen we ruilen?

31 augustus 2020

Onlangs had ik Grace aan de telefoon. Je zou maar Grace heten! Het klinkt zo gracieus. Zo elegant, zo liefdevol.

Psst… Zullen we ruilen, Grace? Vanaf nu heet jij Wilma, dan ben ik Grace.

Bij mijn naam denk ik eerder aan mijn oma, Willempje. Oké, ze dronk koffie met koningin Wilhelmina, dat dan weer wel, maar ja: ze heette wel Willempje.

In het Nederlands kennen we het woord ‘genade’. Dat klinkt ook niet zo bijzonder gracieus, eerder hard met die ‘G’ vooraan.

In het Engels gebruiken ze twee woorden voor genade:

  • Grace: Je krijgt iets WEL wat je NIET hebt verdiend: vergeving, bescherming, bevrijding. Je mag bij God horen.
  • Mercy: Je krijgt iets NIET wat je WEL hebt verdiend: geen straf voor fouten die je wel hebt gemaakt.

Jezus toonde MERCY: Hij droeg de straf die wij hebben verdiend aan het kruis. 

Jezus schonk ons vervolgens GRACE: Vergeving van schuld en schaamte. Hij maakte ons vrij.

“De Heer is vol liefde. Hij vergeeft ons altijd graag wat we verkeerd deden. Hij is geduldig en liefdevol.” (Psalm 103:8, BB)

“Híj werd mishandeld vanwege ónze ongehoorzaamheid aan God. Híj werd geslagen omdat wíj zoveel slechte dingen deden. Híj kreeg de straf, zodat wíj vrede met God zouden kunnen hebben. Zíjn lichaam werd stukgeslagen met de zweep, zodat wíj genezing zouden kunnen krijgen van onze ziekten.” (Jesaja 53:5, BB)

Zullen we ruilen? Eerlijk gezegd… Ik hoef niet te ruilen van naam met Grace.

Ik wil graag ruilen met Jezus. Zijn naam wil ik dragen in mijn hart. Ik wil Zijn koninklijke identiteit dragen. Jij ook?

En als koningin Máxima een keer bij mij op de koffie komt, stel ik me waardig voor met mijn naam ‘Wilma’ (“U weet wel van Willempje eh.. Wilhelmina”).

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?