Voel je je vies?

27 augustus 2020

Bij onze voordeur hebben we een trap. Regelmatig gooien we daar een emmer water over en dan trekken we de trap schoon. 

Waar begin je dan met water gooien? Waar begin je met het wegtrekken van het water?

Precies. Bovenaan de trap. Logisch. 

Raar dat we in ons leven vaak geen idee hebben waar we moeten beginnen. We constateren een probleem en we merken dat het tijd is voor een grondige schoonmaak. De boel in ons hoofd slibt dicht en we maken ons alsmaar zorgen. We piekeren en bedenken angstige scenario’s…

Ons gevoel is beschimmeld. We weten dat we ons niet schuldig hoeven te voelen, maar het blijft maar hangen tussen de randen en in de hoeken van ons bestaan… 

Ons lijf is besmeurd. We zouden onze leefstijl moeten aanpassen, maar kunnen de knop maar niet vinden om een verandering in gang te zetten…

Waar begin je met de schoonmaak?

Begin bovenaan. Zoek God.

“Maar zoek eerst het Koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid, en al deze dingen zullen u erbij gegeven worden.” (Matteus 6:33, HSV)

Begin dus niet onderaan door je eigen gedrag te willen veranderen. Probeer niet jezelf in een keurslijf te proppen door bij de tweede tree te beginnen met de schoonmaak.

Begin bovenaan. Altijd.

Laat God met Zijn liefde, vergeving en genade jouw leven overspoelen. Hij schenkt jou het recht om Zijn kind te zijn. Zijn gerechtigheid is jouw deel. Heerlijk. Laat het water vandaag over je heen stromen. Het water van genade. Wat een zegenstroom!

Niet jouw geploeter, maar jouw gerichtheid op ‘Boven’ maakt jouw leven tot een hemels leven. Een leven in overvloed voor jou, zoals Jezus beloofd heeft: “Ik ben gekomen om leven te geven en overvloed.” (Johannes 10:10, BB)

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?