Ik Wonder Jou

Start | Ik Wonder Jou | Wonderen

Omarm in stilte Gods aanwezigheid

Het woord ‘stilte’ in het Hebreeuws betekent: ‘rust’. En rust betekent kalm, relaxed, vrij van iedere bezorgdheid. Rust hebben om stil te zijn en te liggen terwijl je ondersteund wordt. Jouw kracht is in stilte Gods aanwezigheid omarmen. 

Laat Gods LICHT toe in het duister!

Alles is sinds een paar dagen heel donker om mij heen. Letterlijk donker. Welke donkerte maakt jou afhankelijk van situaties, mensen en omstandigheden? Er is maar één ding waardoor donkerte verdwijnt: LICHT! Durf je je over te geven aan God en jouw donkerte in Zijn verlichte handen te leggen?

Je kunt hoopvol zijn!

Openbaring is een boek waarin God Johannes laat zien wat er gaat gebeuren in de toekomst. Een boek vol metaforen, symboliek en diepgang. Een boek vol toekomstperspectief en … hoop! Gods liefde en hoop is er voor jou. 

God wil je leidsman zijn

De dokter loopt weg en ik schiet vol. Ik huil. Ik voel me zo schuldig. Heb jij soms ook spijt? Wat had jij anders moeten doen? Wat had bij jou een hoop gedoe gescheeld, als je een andere afslag had genomen?

Blind!

Aan de hand van André, mijn man, loop ik het Sint Jansdal in. Het mij bekende ziekenhuis in Harderwijk waar in de hal mijn schilderijen hangen, maar ik zie ze niet. Mijn zonnebril heb ik op en mijn handen gebruik ik als extra schild tegen het licht op mijn oogleden. Als ik nu zou horen dat Jezus was gespot in het Sint Jansdal ziekenhuis, dan had ik tegen André gezegd: “Rennen, zoek Jezus en neem me mee!”

Back to school… met gel graag!

Grijp elke kans aan om kinderen te zegenen: kinderen in je eigen gezin, kinderen van de buren, kinderen aan de andere kant van de wereld. Zegenen betekent ook loslaten. Je reist niet mee, maar laat los om zo je eigen levensreis te kunnen vervolgen en vertrouwt ze toe aan God.

Back to school… met liefde!

De discipelen hadden hun oordeel klaar: Kinderen – niet belangrijk. Punt. Deze vrouwen en kinderen die niet meetelden, gebruikt Jezus juist om uit te leggen waar het om draait in het Koninkrijk van God. In Jezus’ ogen is iedereen belangrijk. Iedereen. Ongeacht je leeftijd.

Back to school… in armoede!

Veel kinderen in de wereld hebben het moeilijk, speciaal zij ie in armoede leven. Timoteüs had al jong geleerd hoe hij zich staande moest houden. De nieuwe generatie krijgt steeds meer op hun bordje. Hoe blijven zij staande?

De luister van de Heer schijnt over jou!

Hoe kun jij schitteren? Jouw gouden sleutel om te schitteren ligt niet in jezelf verborgen, maar in God. Zijn Luister schijnt over je leven. Zijn luister zet jouw dus in de spotlights. Hij doet het. Dat noem je genade. Je krijgt het en je hebt het niet verdiend. Wow.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?