Ik Wonder Jou

Start | Ik Wonder Jou | Wonderen

Voel jij je als Remi alleen op de wereld?

Remi is wees. Alleen op de wereld. Net als koning Esther. Zij begon haar leven ook ‘alleen op de wereld’, maar God kwam in haar wereld. Zo wil Jezus jou ook niet als wees laten leven. Alleen. Eenzaam. Verlaten. 

Dit is je lot

De afgelopen dagen zijn we geïnspireerd geraakt door het leven van koningin Esther. Zij leefde als wees en gevangene in een land dat niet haar ‘thuisland’ was. Haar leven zag er kansloos uit, terwijl God grote kansen voor haar in petto had, zoals God ook grote kansen voor jou in petto heeft.

Help! Ik weet niet wat ik moet doen!

God is onze Koning. Hij geeft jou en mij ruimte om in wijsheid keuzes te maken. Maar in dit moeilijke proces laat Hij je niet alleen. Zeker niet. God wil het laten regenen van wijsheid op je leven, zodat je weet wat je moet kiezen.

Heb jij soms last van uitstelgedrag?

Ik heb een lange to-do-lijst voor me liggen. Wat moet ik eerst doen? Waar zie jij enorm tegenop? Wat stel jij al zo lang uit? Koning Esther had ook last van uitstelgedrag. Maar ze moest in actie komen! Haar volk zou vermoord worden…

Jij bent hier niet voor niets!

Wat doe ik als mijn boys een enorme puinhoop hebben gemaakt? Precies, dan roep ik ze om op te ruimen. God roept jou en mij ook. We zijn geroepen om midden in de puinhopen van dit leven, Zijn hoop te laten zien. Jij bent niet zomaar op dit moment in dit leven en op deze plaats waar je woont. 

Ben jij kansloos

Met behulp van zijn macht rook Haman kansen en greep hij kansen aan om de Judeeërs te vernietigen. De duivelse machten proberen ook hun kansen te pakken om jouw leven te vernietigen. Zij willen niets liever dan jou laten geloven dat je kansloos bent. Maar: jouw leven is niet kansloos. Jij krijgt de kans om te schuilen bij God.

Zit je gevangen?

Voel jij je thuis? Of voel jij je soms gevangen, omdat je geen kant meer op kunt? Hoe je je ook gevangen kunt voelen in je eigen leven, je eigen denken, je werk, in je relatie, God kan je bevrijden. Hij ziet je in je eenzaamheid. Hij voelt met je mee. Hijzelf wil vandaag tegen jou spreken.

Moederziel alleen, ga je erdoor heen

Als jij in je leven het gevoel hebt, dat nare omstandigheden je op een enorme achterstand zetten in je bestaan, laat je dan bemoedigen door het leven van Esther. We ontdekken hoe God wonderen doet, terwijl wij uitsluitend de ellende op dit moment zien. 

Geen beperkingen!

God is onze Koning. Wat verwacht jij van Hem? Kom jij iets tekort? Kom met je beperking bij God en ontvang zonder beperking wat jij tekort komt. God vult elk tekort voor jou aan.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?