Ik Wonder Jou

Start | Ik Wonder Jou | Wonderen

Je wordt gezocht…

Ik heb mijn kwast in de hand en naast mij hangt een borduursel van een jongetje met een traan. Ken je dat beeld? Een plaatje van een kind dat ooit mega populair was.

Ik ben wat jij nodig hebt!

“Ik ben, die Ik ben.” Ik ben de brandende struik die niet verteert, want dat had je nodig om te geloven. Ik ben macht, Ik ben leiding, Ik ben een veilige haven. Met andere woorden: Ik ben alles wat jij nodig hebt.

Wat ben jij goed!

Als God naar jou kijkt, juicht Hij over je van blijdschap. Geloof je dat? Kun je je voorstellen hoe dat er uitziet? Jij staat op een plein en God juicht over je. Hij snelt naar je toe en Hij wil dichtbij je zijn.

Wanneer voel jij je bevrijd?

Ik hoor een klik. Mijn hart bonst. Het is ongelooflijk dat ik dit vrijwillig doe. Een lichte schok gaat door mijn lijf. Het geluid van een ratel neemt toe. “Waarom heb ik ooit ‘Ja’ gezegd?”

Wat verstop jij in jouw schuilplaats?

Mag ik je op deze bijzondere dag, waarin ons land stilstaat bij onrecht, oorlog en de zinloosheid van geweld, uitnodigen om je hart te openen? Laat God je vertellen dat je gewonnen hebt!

Loslaten… Het smaakt geweldig!

Ruth wist niet precies waar ze naar op weg was. De controle gaf ze uit handen. Even had ze de kans om de touwtjes weer in handen te nemen, door terug te gaan, maar ze koos voor ‘loslaten’.

Sta jij stevig?

“Maar als iemand op Mij vertrouwt, zal Ik goed voor hem zijn. Met hem zal het goed gaan. Hij lijkt op een boom die langs het water is geplant. Zijn wortels groeien tot aan de beek.”

Heeft het leven zin?

Om vruchtbaar te kunnen zijn, zijn alle jaargetijden waardevol. Ook in jouw leven. We kunnen niet elke dag de vruchten plukken van onze inspanningen. Bekijk jouw leven vanuit eeuwigheidsperspectief.

Een ik-heb-nu-iemand-nodig-huil

Of je het nu uitschreeuwt op de toppen van je longen of uitschreeuwt in een fluistering diep in je hart, jouw zielenkreet wordt door God gehoord. En het meest fantastische: Hij hoort je niet alleen, maar Hij doet ook wat.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?