Ik Wonder Jou

Start | Ik Wonder Jou | Wonderen

Het dak gaat eraf!

“Waar een wil is, is een weg”, moeten de vier vrienden van een verlamde man gedacht hebben. Linksom of rechtsom, hun vriend moest gewoon bij Jezus komen. Hup, dat dak op. Hup, dat dak eraf.

Snapt Jezus hoe je je voelt?

Jezus werd mens. Een mens van vlees en bloed. Hij heeft hier op aarde gewandeld, met mensen gesproken. Hij had vrienden, at met mensen en hoorde hun verhalen.

Wat is jouw favoriete ontbijt?

Geniet, en doe dat met God! Hij weet dat Zijn levensgeluk je gezondheid brengt. Hij zal je wijsheid geven, kennis en blijdschap. Dat is het beste menu voor een gezond en gelukkig leven.

Durf jij nog te geloven?

Jouw realiteit is dat je met lichamelijke kwalen te maken hebt. Gods woord is de waarheid en vertelt je dat Hij jouw Geneesheer is. Mag Zijn waarheid boven jouw realiteit uitstijgen?

Wil je een persoonlijk woord van God voor jou?

God spreekt graag tegen jou. Hoor je niets? Dat kan. Daar heb ik ook wel eens last van. Totdat ik me bedenk dat het horen ook veel te maken heeft met luisteren.

Genade op genade…

In het Nieuwe Testament wordt gesproken over de ’genade van Christus’. Hij geeft Zijn leven. Hij offert Zichzelf op voor jou. Jezus schenkt onvoorwaardelijke genade, onverdiende gunst.

Hoeveel hou ik van je?

Het woord dat in de Bijbel gebruikt wordt voor ‘ontferming’ is niet uitsluitend een gevoel of gedachte. Het is zo’n diepe staat van ontferming dat je darmen erdoor in de war raken. Letterlijk.

Ben jij al verlicht?

Jezus geeft ons dus licht in de duisternis. Dat licht bestaat onder andere uit: genade. Genade die je kunt aanvaarden en accepteren. Je hoeft er verder niets voor te doen!

Kijk eens wie er naast je zit…

In welke situatie je ook zit, hoe je je ook voelt, vertrouw op Jezus. Geloof. Blijf geloven dat God niet alleen je zonden kan vergeven, maar ook jouw heelmeester wil zijn.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?