Wie ben je echt?

20200630 10.19

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Wie ben je echt?

Heb je ooit een periode meegemaakt waarin je het gevoel had dat je te veel dingen deed? Dat je bij te veel dingen betrokken was? Op dat soort momenten weet je soms niet eens meer wie je echt bent of wat je eigenlijk zou moeten doen…

Je identiteit en gedrag worden dan bepaald door je omstandigheden. Op je werk ben je bijvoorbeeld een assistent, medewerker, manager of verpleegkundige en thuis ben je een ouder, echtgenoot of student. 

Maar wat je doet is niet belangrijk. WIE je bent wel, wie je werkelijk bent. Je bent een ‘human being’, geen ‘human doing’. Zoals het Woord van God zegt:  “Ik ben van mijn liefste. Hij verlangt naar mij. (Hooglied 7:10, BB)

Ontvang deze woorden als de waarheid die alles wat je doet zal leiden. Dan zal je niet meer handelen zoals je omstandigheden dat willen, maar zoals God wil en zoals Gods Woord zegt.

Je bent uniek. Kostbaar. Je hoort bij Jezus. Hij kocht je met Zijn bloed, Zijn leven. Jij bent Zijn geliefde, en je identiteit is gebaseerd op Hem en niets of niemand anders.

Ik nodig je uit om dit met mij te bidden: “Jezus, mijn identiteit ligt niet in wat ik doe, maar in wie ik ben. Ik ben van U. U verlangt naar mij. Bedankt voor deze waarheid die mij vandaag bevrijdt en verfrist. Ik vraag om Uw genade die mij helpt om hiernaar te gaan leven! In Uw naam, amen”.

 

P.S. Wil je meer weten over identiteit vanuit de Bijbel? Met het leesplan ‘Mij, mezelf & ik’ kun je een start maken! Of volg bij ons de cursus ‘Identiteit’. Je kunt deze cursus gratis en zonder verplichtingen volgen in je eigen tempo – met hulp van een e-coach voor al je vragen.

 

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

3 reacties

 1. Cynt op 30 juni 2020 om 3:07 am

  Prachtig, geen human doing, maar een human being.. 🙂
  Ik herken me helemaal in het ZIJN, in wat ik DOE.. HIer wil ik zoo graag uitkomen.. Ik wil me meer gaan concentreren in wie ik mag zijn in Zijn Koninkrijk ipv hier op aarde.. Heel Help  • Bianca op 30 juni 2020 om 6:12 am

   Prachtige woorden die me wakker schud.ik herkende me zelf in.ik wil geen human doing meer zijn maar een human being.ik zal er graag uit komen door de kracht van Jezus.op ringen kracht kan ik het niet maar door zijn kracht en genade.Amen 2. louisa op 30 juni 2020 om 5:25 am

  Wauw ik ben kostbaar en uniek, dat ben ik!!!! Dat moet ik goed vasthouden.