Hoeveel afgoden heb jij?

05 september 2020

Hoeveel afgoden heb jij? Twee? Zes?

“Hoezo? Ik heb geen afgod. Toch?”

De Samaritanen hadden er in de tijd van de Bijbel in ieder geval vijf. Je kunt dit nalezen in 2 Koningen 17, vanaf vers 24. Zij hielden van een mix; van alles een beetje. Niets is de absolute waarheid, overal zit wel wat in.

“Zo aanbaden ze de Heer, maar ook hun eigen goden die ze kenden vanuit hun eigen land.” (2 Koningen 17:33, BB)

Is God een extra god of is Hij de enige God in jouw leven?

“”Ik ben jullie Heer God. Ik ben het die jullie uit de slavernij in Egypte heeft bevrijd. Jullie mogen geen andere goden hebben dan Mij alleen.” (Exodus 20:2-3, BB)

De Israëlieten waren slaaf, maar God maakte hen vrij.

Waar ben jij slaaf van?

Waar kun jij niet zonder?

Waar blijf jij over dromen en fantaseren?

Wat kun je maar niet loslaten?

God heeft jou ook bevrijd. Je bent vrij! Leef niet langer als slaaf van je ‘afgoden’. 

“Jullie zijn vrijgekocht met het kostbare bloed van Christus, het volmaakte Offerlam.” (1 Petrus 1:19, BB)

Tim Keller, een bekende schrijver, zegt hierover in zijn boek ‘Namaakgoden’: “Een afgod is alles wat belangrijker voor je is dan God. Geld, seksualiteit, macht, maar ook kerk, gezin en carrière. Afgoden zijn de baas in je hart. Zonder aarzeling pakken ze je passie en energie, je emotionele en financiële middelen.”

Herken je hier iets in? Wat is het dat jij moet loslaten? Voel je vrij het me te laten weten door te reageren op deze e-mail. Met het gebedsteam bidden we graag voor je!

Zullen we nu ook samen bidden? “Heer, ik kies U als mijn enige God. Open mijn ogen, zodat ik zie welke afgoden ik de laan uit kan sturen. Ik wil afgoden niet mijn leven laten beheersen, maar Uw liefde en kracht volledig de vrijheid geven in mijn binnenste. In de naam van Jezus, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?