Wat moet ik doen met mijn familie?

05 augustus 2020

Laatst sprak ik een vrouw die naar een kerk gaat, waar haar kinderen niet meer naar toe willen en haar kleinkinderen al helemaal niet. Terwijl zij hele noten zingt, klinkt de harde beat door de luidsprekers van haar kleinkinderen. “Wat moet ik doen?”, vroeg zij mij. 

Paulus zat in een situatie waarin hij ook samen met haar kon zeggen: “Wat moet ik doen?” We lezen in Efeziërs 3:1: “Ik zit omwille van Christus Jezus in de gevangenis…” (HTB)

En nu? Paulus kon anderen niet overtuigen van zijn gelijk. Hij kon geen kant op. Zo kun jij je ook voelen binnen jouw vertrouwde familie omgeving. Zielsveel hou je van je geliefden en toch kun je ze niet overtuigen van jouw overtuiging. Wat nu?

Paulus koos voor een actie die hij wèl zelf in de hand had: “Daarom kniel ik neer voor de Vader van Jezus Christus. Hij is als Vader het voorbeeld voor iedereen in de hemel en op de aarde. Dan bid ik dat Hij vanuit de rijkdom van zijn hemelse macht en majesteit jullie geest met zijn kracht zal vullen, door de Heilige Geest. Want dan zal Christus in jullie hart wonen door jullie geloof. Dan zullen jullie stevig geworteld zijn in zijn liefde, net zoals een boom met zijn wortels stevig in de grond staat.” (Efeziërs 3:14-17, BB)

‘Wat moet ik doen?’, vraag je je regelmatig af?

Bid!

Zijn liefde voor jou en je familie is groter dan een mens zich kan voorstellen. Jouw gebed bereikt de hemel en resoneert met Gods hart. Als jouw gebed opstijgt, daalt Zijn Liefde neer.

Wat een zegen voor jouw familie!

Ik moedig je aan om vandaag de namen van jouw gezin en familie in gebed te noemen voor Gods troon. Zie voor je hoe Zijn Liefde hen omarmt. 

Doe wat je kunt doen: bid…

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?