Gebed is krachtig!

20200203 Bidden voor je gezin-2

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Gebed is krachtig!

Bidden is heel makkelijk, vergeleken met andere dingen. Bidden is praten met God. Het is met Hem delen waar je doorheen gaat en hoe je je voelt. Je kunt elk moment van de dag en op elke plek bidden. Je kunt hardop praten, maar ook bidden in je hart, terwijl je God om hulp roept. Hoe kan zoiets simpels als bidden zo’n groot effect hebben?

We lezen in Filippenzen 4:6: “Maak je nergens zorgen over, maar vertel in gebed aan God wat je nodig hebt. Dank Hem ook voor alles.” (BB‬‬)

Door te bidden zorg je ervoor dat je niet luistert naar je zorgen, maar Gods stem hoort. Als je bidt, praat je tegen de God van het universum, de Maker van hemel en aarde. Hij is niet onverschillig over de problemen die je ervaart binnen je familie. Als je Hem vertelt over de dingen die je nodig hebt, hoort God je! 

  • Als je kinderen opstandig zijn en de relatie met jou verbroken hebben, mag je God in gebed om hulp roepen. Hij kan en wil ze bereiken, waar ze ook zijn en wat ze ook gedaan hebben. (zie Psalm 103:17)  
  • Als je huwelijk kapot is, mag je door gebed onze Hemelse Vader uitnodigen om bij je gezin te zijn. Hij heeft onvoorwaardelijk lief en doet altijd wat Hij heeft belooft. (zie Handelingen 3:25)  
  • Als je financiële problemen hebt, mag je op God vertrouwen, Hij geeft je alles wat je nodig hebt (zie Psalm 37:25). Maak je daarom geen zorgen over eten en kleren. (zie Mattheüs 6:25)

Bidden zorgt er niet meteen voor dat stormen verdwijnen, maar het brengt wel rust in het midden van de storm. 

Gebed zorgt ervoor dat er een vriend bij je is als er moeilijkheden zijn. Deze vriend is Jezus. Hij pakt je hand en houdt je vast in Zijn eeuwige armen. Wanneer je niet meer kunt lopen, draagt Hij je. Hij beschermt je familie. Dat is het wonder van gebed. 

Als je familieproblemen hebt en je de hoop bent verloren, zorgt gebed ervoor dat God bij je is. Hij is de Enige die alles ziet en weet, de Enige die wijsheid en vrede brengt. 

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Rens op 3 februari 2020 om 9:22 pm

    Merci