Wat is je probleem?

04 september 2020

Lijkt het jou leuk om voor koningin Maxima te werken? Ik zou wel een week haar assistente willen zijn. Zitten we samen in de auto, vraagt zij aan mij: “En? Wat vind je van mijn haar?” “Enig, meid, niets meer aan doen!”

Of chauffeuren voor koning Willem Alexander? Lekker crossen met zijn verlengde Audi door heel Nederland. Dan heb je toch echt geen probleem in je leven, zou je zeggen!

In Johannes 4 lezen we het verhaal van een man die voor het hof werkt. Hij is alleen niet blij. Integendeel. Het interesseert hem waarschijnlijk helemaal niets meer dat zijn baas de hoogste baas van het land is. Hij heeft een enorm probleem!

“In Kapernaüm in Galilea woonde een hofdienaar van de koning. Zijn zoontje was ziek. Toen de man hoorde dat Jezus uit Judea naar Galilea was gekomen, ging hij naar Hem toe. Hij smeekte Hem om met hem mee te komen om zijn zoontje te genezen, omdat het kind anders zou sterven.” (Johannes 4:46-47, BB) 

Deze man was gewend om vol goede manieren een meerdere te benaderen, maar nu laat hij alles los: “Hij smeekte Jezus.”

Dat is niet keurig iets vragen, met een mooie buiging erbij. Dat is iemand aanklampen, op je knieën gaan, de urgentie van je vraag intens benadrukken.

We lezen verder in vers 50: “Jezus zei tegen hem: “Ga naar huis. Je zoon leeft!” De man geloofde wat Jezus zei en ging naar huis.”

Toen hij nog onderweg was, kwamen zijn dienaren hem tegemoet en vertelden hem dat het goed was met zijn kind. Hoe bijzonder!

Ik wens je toe dat Jezus gaat spreken in jouw leven. Ik bid voor een wonder voor jou vandaag!

Wees gezegend, in de naam van Jezus.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?