Zie je er als een berg tegenop? ⛰️

20200525 15.22

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Zie je er als een berg tegenop? ⛰️

Waar zie jij tegenop? Welke berg moet jij vandaag zien te bedwingen.

 • Dat ene telefoontje met die klant?
 • Dat videogesprek met je collega?
 • Een reactie geven op een mail?
 • Het opruimen van de puinhoop in je huis?
 • De bergen administratie die je nog op je bureau hebt liggen?
 • Bergen was die nog verwerkt moet worden?

Als ik er zo over nadenk komen er alleen maar meer bergen te voorschijn…

Jezus zegt: “Spreek tegen de berg!” Bergen zijn een metafoor voor problemen. Eigenlijk zegt Hij: “Spreek tegen jouw probleem!”

Huh? Moet ik tegen mijn probleem spreken, maar ik spreek meestal over mijn probleem.

David stond ook voor een enorm groot probleem, genaamd Goliath. Als hij over zijn probleem was gaan spreken, was het geheel totaal anders verlopen. Dan had hij gezegd: “Ik voel me zo bang. Het harnas om te kunnen vechten is zelfs te zwaar voor mij. Goliath, als je nou gewoon weggaat, is dat voor ons allebei misschien de beste oplossing.”

Dat doet David dus niet. Wat is dan wel zijn ‘tactiek’? Hij spreekt tegen zijn probleem! Hoe? Door woorden van geloof uit te spreken: “Vandaag zal de Heer jou in mijn macht geven. Ik zal je verslaan en je hoofd afhakken. Vandaag zal ik de lijken van het leger van de Filistijnen aan de vogels en de wilde dieren voeren. Dan zal de hele wereld weten dat Israël een God heeft. En al deze mensen hier zullen toegeven dat de Heer niet redt door zwaarden en speren. Want de Heer Zelf strijdt voor ons. Hij geeft jullie in onze macht.” (1 Samuel 17:46-47, BB)  

Ik daag je uit om Gods beloften en woorden uit te spreken tegen jouw berg!

Deze week mag je uitzien naar Gods hulp. En wat voor hulp! Hemelse hulp komt jouw kant op, omdat Zijn Geest wil wonen in jou. Dat vieren we samen tijdens het Pinksterfeest aankomend weekend.

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

 1. Astrid broer op 25 mei 2020 om 9:07 pm

  Erg fijn. Bemoedigd.
  Toevallig moest ik ook belt telefoon gesprek.
  Ik wil het altijd jullie bemoediging en ontvang en doet me erg goed.
  Mvgr gods zegen Astrid broer

Laat een reactie achter