Je bent meer dan een overwinnaar!

20200131 14.16

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Je bent meer dan een overwinnaar!

Voel je je soms overweldigd door alles wat je moet doen? Voor je kinderen zorgen, verantwoordelijkheden op je werk, de auto die gerepareerd moet worden… Heb je het gevoel dat je het nooit allemaal voor elkaar gaat krijgen?

Er zijn nog zoveel meer voorbeelden van dingen die je misschien moet doen, maar ik wil vandaag niet op het probleem het focussen. Laten we ons juist focussen op de kracht van Gods woord, dat zegt: “Maar in alle moeilijkheden zijn we meer dan overwinnaars, dankzij Hem die van ons houdt.” (Zie Romeinen 8:37, BB)

Laten we eens kijken wat er allemaal in dit vers staat:

  • Maar in alle moeilijkheden….” Hoe moeilijk je situatie ook is, je bent een overwinnaar. Hoe je omstandigheden ook zijn, hoe groot de uitdaging ook is, niets is te groot voor Jezus. Zijn overwinning is altijd genoeg!
  • “zijn we meer dan overwinnaars….” De Bijbel zegt het: je hoeft niet te vechten om een overwinnaar te zijn, je bent het al! Het is deel van jouw identiteit in Christus. Je bent een overwinnaar door Hem die van jou houdt. 
  • dankzij Hem die van ons houdt.” Door Jezus dus. Het is door Zijn overwinning, door Zijn macht en Zijn autoriteit dat jij een overwinnaar bent.

God is altijd God, en Zijn woord blijft altijd waar. Dus ook vandaag. Vertrouw op Hem en focus je op Zijn geloften. Hij is trouw, daar hoef je nooit aan te twijfelen. Hij zal jou de overwinning geven en altijd bij je zijn!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.