Ik ben bestolen!

22 augustus 2020

Ik zat een keer aan tafel bij een luxe benefietdiner. Om de boel op te vrolijken, kwam er tussen de gangen door een goochelaar. Hij pakte mijn hand, keek me aan, sprak wat woorden uit en draaide met een stokje in de lucht: En weg was mijn horloge…

Huh, ik zit hier en dit gebeurt mij?

Ontgoocheld keek ik de tafel rond. Er werd gelachen, maar ik lachte meer als een boer met kiespijn.

Als iets je wordt ontnomen, waar jij niet om hebt gevraagd, voel je je ontgoocheld. 

“Geef terug wat je van mij hebt gestolen!”

Wat is er van jou gestolen? Rust? Aandacht? Waardering? Gezondheid? Een geliefde? Werk? Vertrouwen?

Ooit was je vol vertrouwen, maar wanneer was het moment dat je ineens alles niet zo zeker meer wist?

Weet dit: God ontgoochelt je nooit. Hij geeft je terug wat bij jou hoort.

  • Hij schenkt jou Zijn identiteit en bevestigt wie je mag zijn.
  • Hij schenkt jou Zijn koninklijke waardigheid als mensen jou je waardigheid hebben ontnomen.
  • Hij schenkt jou Zijn vertrouwen.

Spreek vandaag deze woorden in vertrouwen uit:

  1. Ik ben door God uitgekozen, heilig en zeer geliefd (zie Kolossenzen 3:12 en 1 Tessalonicenzen 1:4)
  2. Ik ben een burger van een hemels Koninkrijk. En zo mag ik ook leven! (zie Filippenzen 3:20
  3. Ik ben een erfgenaam van God, omdat ik Zijn kind ben (zie Galaten 4:6-7

Zullen we samen bidden? “Ik ben zo dankbaar dat U mij Uw liefde en vertrouwen schenkt. Als liefde, rust, kalmte, vrienden, en nog zoveel meer is gestolen uit mijn leven, herstelt U mijn eer, mijn waardigheid en mijn identiteit. Ik vertrouw U vandaag nog iets meer dan gisteren. Ik wil samen op weg met U. Hallelujah! In Jezus’ naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?