Hou vol… ?

20200528 W.5.19 - Pinksteren 2

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Hou vol… ?

Als thuiszitten, thuiswerken, thuis lesgeven, thuis eten en thuis-alle-andere-dingen-doen niet echt jouw ding is, dan heb je het pittig. De vrienden van Jezus zitten ook nog steeds in de wachtstand. De beloften die God hen gaf, waren duidelijk. Maar er is nog steeds niets gebeurd. Ze bidden, maar het lijkt alsof hun gebed niet verder dan het plafond komt. 

Herken je dat? “Waar bent U, God?”

Onze kracht is gelegen in ons geloof. Geloven in God is zo krachtig voor je leven, daar kan niets tegenop. Als God een belofte doet, houdt Hij zich aan Zijn woord.

De vrienden van Jezus hebben misschien overwogen om een dag een ‘break’ in te plannen. “Zullen we één dag gewoon even naar ons huis gaan, even een luchtje scheppen. Dat moet toch kunnen?” Maar gelukkig, ze houden vol.

Wij zouden nu over de schutting naar ze willen roepen; “Mannen, broeders, hou vol. Jullie zijn er bijna! Dan gaat het gebeuren. Ik zou je schoenen alvast gaan strikken en je haren in de gel gooien.” Want er staat iets te gebeuren…

Hou vol.

  • Bid je al zolang voor je kind, dat niet gelooft? Hou vol
  • Voel je je eenzaam en verlaten? Hou vol.
  • Ben je ontslagen en zie je geen uitweg? Hou vol.
  • Verlang je naar een kindje? Hou vol.

Hoe hou je vol? Strek je handen naar God uit. Vraag om vervulling van Zijn Geest. Voel hemels leven in je stromen en nieuwe hoop in je binnenste borrelen. God is een God van wonderen. Ook voor jou. 

Laat deze belofte uit Romeinen 15:13 bij je binnenkomen: “God geeft mensen nieuwe hoop en verwachting. En ik bid dat Hij jullie zal vullen met pure blijdschap en vrede door jullie geloof. Dan zullen jullie door de kracht van de Heilige Geest steeds sterker worden, zodat jullie kunnen volhouden.(BB)  

De vrienden van Jezus staan achter een deur die bijna opengaat. Achter die deur is het een explosie van onmogelijkheden die mogelijk worden. Ze gaan nog wat beleven. Maar op dit moment zien ze het nog niet. Jij en ik hebben ook geen zicht op alles, maar je gaat nog wat beleven!

Gods Heilige Geest gaat jouw leven vullen, je leiden, je wijsheid geven en je inspireren. Go girl! Go bro!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.