Feest, het dak gaat eraf! ?

20200531 W.5.20 - Pinksteren 3

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Feest, het dak gaat eraf! ?

Terwijl André, ik en onze boys voor anker lagen in een baai in Kroatië, kwam er ’s nachts onverwacht een stormwind op. De boot denderde op de aanzwellende golven. De wind zorgde voor grote spanning op het anker. Ik was diep onder de indruk. Wat een kracht!

God vergelijkt de komst van Zijn Geest met de kracht van een stormwind. In Handelingen 2:2 lezen we dat Gods Geest ook plotseling kwam als een stormwind! En dan geen stormwind op het water, maar IN huis.  

Wat gebeurt er precies tijdens het Pinksterfeest?

  • Horen – De vrienden van Jezus horen een stormwind in huis.
  • Zien – Dan kijken ze naar elkaar en zien vuurvlammen die zich verdelen en dan op hen kwamen. God Zelf daalt vanuit de hemel en verdeelt Zijn geest over iedereen.
  • Spreken“En ze werden allemaal vol van de Heilige Geest en begonnen allemaal in andere talen te spreken. Het waren talen die Gods Geest hun gaf.” (Handelingen 2:4, BB) 

 Als Gods Geest in jouw leven komt, gaat er blijkbaar wat gebeuren. Power in the house!

  1.   Stormwind is onzichtbaar, maar zet alles in beweging. Zo zet Gods Geest alles in jouw leven in beweging.
  2.   Vuur – de Heilige Geest verwarmt je hart en vuurt je aan.
  3.   Nieuwe, hemelse taal die gesproken gaat worden en die de Geest je geeft.

 Ontvang vandaag Zijn Geest in jouw leven. Sta op als een nieuw mens. Hoor, zie en spreek door de Geest. Je zult Gods woorden op een nieuwe manier horen, Zijn leven op een nieuwe krachtige manier gaan zien, en spreken met hemelse woorden. En dit alles op een manier zoals je nog niet eerder hebt gedaan. Vertrouw erop!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.