Durf te vertrouwen! ?

20 augustus 2020

Onze hond, Coco, is een dappere viervoeter en een echte ‘kwispelaar’. Waar ik ben, wil hij zijn. Als ik ga koken, ligt Coco tegen het fornuis aan. Als ik in de keuken heen en weer loop, gaat hij midden in het looppad liggen. 

Hoezo onhandig? Mega onhandig!

Terwijl ik met de pannen rondloop, een emmer oppak, tassen verplaats, stap ik over Coco heen. Ze ligt tevreden en kijkt niet eens op als ik heen en weer loop. Ze vertrouwt mij. Geen haar op haar harige lijf die opschrikt zodra ik aankom. Niets van dat alles. Coco is vol vertrouwen.

Ben jij ook zo vol vertrouwen?

Coco kent en vertrouwt zijn baasje. Ken en vertrouw jij de grote Baas?

Kun jij alles loslaten en relaxen? Als er gevaar dreigend op je afkomt, slaap je dan gewoon lekker door? Jij vertrouwt. Je maakt je niet druk, wordt niet zenuwachtig. Je gaapt hooguit. 

Spreuken 16:3 leert ons: “Overleg alles wat je doet met de Heer. Dan zullen al je plannen slagen.” (BB)

Met die insteek kun je heel veel situaties op een andere manier ingaan:

  • Je bent niet bang dat je bij je sollicitatie iets verkeerds zult zeggen. Je bent vol vertrouwen dat God je zal leiden en helpen.
  • Je gaat op visite en je bent niet bang dat ze je niet leuk vinden. Je bent vol vertrouwen dat God Zijn liefde door jou heen laat zien.
  • Je moet een deal sluiten voor je bedrijf en je bent vol vertrouwen dat je op het juiste moment wijsheid zult hebben.

God zal nooit een misstap doen. Hij zal nooit op je trappen om je een lesje te leren. Met liefde en genade zal God naar je omzien. 

Ik moedig je aan om vandaag bij alles wat je doet te kiezen om op de Heer te vertrouwen. Spreek jouw vertrouwen naar Hem uit.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?