Je kunt er niks aan veranderen…

18 juli 2020

“Ik bid om vergeving, maar voel me nog steeds schuldig? Hoe kan dat?”

Herken je dit? Je schuldgevoel is een realiteit. Je voelt het. Het drukt je neer. 

En dat terwijl God vergeving belooft. Zijn woord zegt: “Maar als we het aan God vertellen als we verkeerd hebben gedaan en Hem om vergeving vragen, dan vergeeft Hij ons. Dan wast Hij ons weer schoon van elke ongehoorzaamheid, zoals Hij heeft beloofd. Want Hij doet altijd wat Hij heeft gezegd.” (1 Johannes 1:9, BB). 

Geloof je dat Gods Woord dè waarheid is?

God belooft dat Hij ons wil vergeven. Punt. Daar kun je niets aan veranderen. Je kunt er niets vanaf snoepen. Je kunt het niet minder krachtig maken. Het is 100% en onvoorwaardelijk. 

Dat is genade. Je hebt het niet verdiend en toch krijg je het.

Hoe jij je ook voelt, het Woord van God heeft gelijk en dat staat boven jouw gevoel. Als jij dus gebeden hebt, denk dan niet dat het geen zin had dat je bad. Gods Woord zegt dat Hij jouw gebed hoort, dus dat is de waarheid. Er staat niet dat je eerst een perfect leven moet leiden voordat Hij jouw gebed verhoort. 

“Geen één vader geeft toch zijn zoon een steen als hij om een brood vraagt? Of een slang als hij om een vis vraagt? Of een schorpioen als hij om een ei vraagt? Dus ook al zijn jullie slecht, toch kunnen jullie goede dingen aan jullie kinderen geven. Dan zal jullie hemelse Vader toch zéker de Heilige Geest geven als mensen Hem daarom bidden?” (Lukas 11:11-13, BB)

Geloof dus als een kind. Als een kind iets wil, vraagt hij het en huppelt vervolgens verder in het vertrouwen dat hij het krijgt. Als hij het niet krijgt, vraagt hij het nog een keer.

Wat ons gevoel ons vertelt is realiteit, maar Gods Woord is de waarheid.

Voel je je schuldig? Spreek Gods waarheid dan uit over je leven. Zullen we dit samen doen? “Dank U dat U mij in alles vergeving heeft geschonken. U heeft mijn schuld en schaamte op Uw schouders genomen en mij in ruil daarvoor vergeving geschonken. Ik geloof Uw woord en vertrouw erop dat mijn gevoel hier steeds maar op zal gaan afstemmen. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?