Wat heb je aan twee routeplanners?

20200629 W.6.25 - Gods stem verstaan - 4

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Wat heb je aan twee routeplanners?

Wat doe je als echtgenoot als je vrouw altijd de weg kwijt raakt? Precies, dan regel je een goede routeplanner. 

Wat doe je als echtgenoot als je weet dat je vrouw waarschijnlijk met één routeplanner nog niet op de plaats van bestemming gaat komen? Precies, dan regel je twee routeplanners. 

En zo reed ik met drie kleine kinderen op de achterbank richting Zweden, waar André naar toe was gaan zeilen met vrienden. In het noorden van ons land begonnen de problemen al. De routeplanners spraken elkaar voortdurend tegen. 

Als twee routeplanners je gaan leiden, kom je nergens…

De Vader geeft Zijn Geest als je Hem daarom vraagt (zie Lukas 11:13). Gods Geest zal ons helpen om de Bijbel te begrijpen, zodat we die wijsheid in ons leven kunnen toepassen (zie Johannes 14:26).

Ben je de weg kwijt geraakt? Durf je je eigen routeplanner uit te schakelen en te vertrouwen op de stem die je in je hart hoort? 

Wees je ervan bewust dat God zelf op deze wijze met jou wil communiceren. Wie ben jij dan om dat tegen te spreken of in twijfel te brengen of dit wel voor jou bedoeld is? God heeft geen lievelingetjes. Als Hij Zijn Geest beloofd aan iedereen die daarom vraagt, mag je weten dat ook jij mag rekenen op Zijn krachtige, duidelijke leiding in jouw leven. 

Gods Geest wil dé routeplanner zijn in je leven!

Zullen we samen bidden? “Dank U, Jezus, dat U mij niet alleen achter heeft gelaten, maar Uw Geest aan mij heeft gegeven om mij te leiden in mijn leven. Hij zal mij wijsheid geven, mij helpen om de juiste wegen te kiezen, zodat ik op de plaats van Uw bestemming voor mij zal komen. Samen met U op weg. Ik heb er zin in voor vandaag! In Uw naam, amen!”

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.



*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

2 reacties

  1. Cynt op 29 juni 2020 om 3:05 am

    Mooi! Inderdaad mooi om nog maar eens te noemen dat we onze eigen routeplanner even uit mogen schakelen.. En mogen vertrouwen op de routeplanner van De Heer! Hoe kunnen we soms verkeerd uitkomen als we onze eigen plannen bepalend laten zijn! Bedankt voor deze overdenking.. Ik leek weer even blind te varen op mijn eigen “routeplanner”. Fijn om dit weer even uit handen te geven!



  2. Nelie op 23 april 2023 op 23 april 2023 om 11:48 am

    Los laten vind ik ZOOOOOOOOOOOOO moeilijk!!! M’n man is 85 jaar en Dementerende, wil niets, want hij mankeert niets, denkt hij. ‘k Ben zo moe van alles wat p mij af komt! Bid a.u.b voor mij!!!