Het is jouw schuld!

25 april 2024

‘Het is jouw schuld!’

Ik kijk zoonlief aan. Een lang betoog volgt.
Conclusie: het is niet zijn schuld dat de deadline niet is gehaald. Het is niet zijn schuld dat er een spoor van zijn spullen in huis te vinden is.

Niets is fijner dan een ander de schuld geven,
dan ben je namelijk zelf niet verantwoordelijk. 

Jona kon er ook wat van!
Hij moet van God naar Ninevé om daar schoon schip te maken. De troep moet worden opgeruimd en de deadline is helder: Ga nu!

In zijn vlucht op een boot naar Tarsis loopt het helemaal spaak. De storm overweldigt alles. Iedereen is in paniek. 

  • Waarom overkomt ons dit? 
  • Door wie komt dit? 

‘Gooi mij maar overboord!’

Hoezo vraagt een volwassen man een andere volwassen man hem overboord te gooien? Neem je verantwoordelijkheid. Wees eerlijk. 

Maar God is perfect voorbereid,
als wij geen uitkomst zien.

God had een vis voorbereid. Een enorme.
Hij slikt elk probleem van Jona in… Jona zelf.

Hij is er zuur van. 

Waar ben jij zuur van geworden?

Let op wat God vandaag kan en wil doen voor jou.
Die enorme vis is Jona spuugzat.
Daar op het strand ziet Jona het licht.
Hij ziet God aan het werk in zijn leven. 

Ik bid jou toe, dat je vandaag alles wat zuur is in je hart aan het licht durft te brengen bij Hem. Ontdek het leven opnieuw, dat je hebt ontvangen. Wees dankbaar. Pak je verantwoordelijkheid. Ga ervoor. 

Ik zou je het liefst nu bij de hand willen pakken en willen zeggen:
‘Zullen we het samen doen?’, maar ik heb goed nieuws; je kunt het beste Gods hand pakken, daar heb je veel meer aan!

‘Jona zei: “Heer, toen ik in nood was, riep ik U om hulp. En U antwoordde mij. Toen ik dacht dat ik zou sterven, schreeuwde ik het uit. En U luisterde naar mij.” (Jona 2:2, BB)

Zullen we samen bidden?
‘Wij zijn alles soms spuugzat. U ziet die gedachten en gevoelens in ons, maar U ziet nog meer… U ziet ook een hoopvolle toekomst. Een nieuw begin. Nieuwe kracht en nieuw zonlicht in ons leven. Open onze ogen daarvoor. In Jezus’ naam. Amen.’

Bezinningsvraag:

  • Waar ben jij zuur van? Wat kun je nu doen?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?