Kan God een beetje genieten?

22 juli 2020

Of God kan genieten? Zeker! Hij heeft genieten Zelf uitgevonden. En Hij zegt dat Hij geniet van Jezus:

“De Heilige Geest daalde neer op Jezus. De Geest zag er uit als een duif. Op dat moment zei een stem uit de hemel: “Jij bent mijn Zoon. Ik houd heel veel van Jou. Ik geniet van Jou.”” (Lukas 3:22, BB)

Genieten zit in het karakter van God.

Genieten is het tweelingbroertje van dankbaarheid.

  • Als je dankbaar bent, voel je genieten borrelen.
  • Als je geniet, borrelt dankbaarheid.

Dankbaarheid en genieten gaan samen. Jezus zegt vandaag tegen jou: “Volg Mij. Trek met Mij op. Laten we samen genieten van de dag.”

Samen met Jezus optrekken, is dé garantie van een dag vol genieten. Dankbaarheid zal als vanzelf in je binnenste opborrelen.

God moedigt ons ook aan om dankbaar te zijn: 

  • “Dank God altijd, wát er ook gebeurt. Want dat is wat God van jullie wil nu jullie bij Jezus Christus horen.” (1 Thessalonicenzen 5:18, BB) 
  • “Alle dank en eer en macht en majesteit en kracht zijn voor eeuwig voor Hem die op de troon zit en voor het Lam.” (Openbaring 5:13, BB)

Ik daag je uit om vandaag 1 woord de hele dag hardop uit te spreken: “DANK.”

“Dank U voor…”

“Zo dankbaar voor…”

“Ongelooflijk dankbaar voor…”

“Bedankt dat U…”

Ik hoop dat je dit vandaag zoveel en vaak zegt, dat je er zelfs een glaasje water extra voor moet gaan drinken. En laat me vooral weten waar jij dankbaar voor bent. Reageer op deze e-mail of laat het weten als reactie op Facebook of Instagram. Ik ben benieuwd!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?