Draait alles om jou?

15 april 2024

Kijk jij het liefst weg voor de problemen van een ander?
Ik daag je uit om nood en onderdrukking recht aan te kijken, zodat je vol bewogenheid zult zijn. 

Jij kunt dit!
Kijk voor even over de muren van je eigen leven. 

Ik bid je toe dat het je zal lukken en daardoor jezelf meer uitzicht biedt en ruimte in je hart, hoofd en geest toe zult laten.

Het leven gaat er niet alleen om dat jij het leuk hebt!

Dat denk je misschien soms wel, maar dat is een leugen. 

‘Als één lid verdriet heeft, leven alle anderen met hem mee. Als één lid wordt geprezen, genieten alle anderen daarvan mee.’ (1 Korintiërs 12:26, BB)

Aziah leeft in Noord-Afrika.
Ik weet het… een eind weg, maar in ons hart vandaag heel dichtbij.
Ze is christen. Dat laatste heeft grote gevolgen: haar vader schopt haar het huis uit. 

‘Vrouwen zijn in de islam een struikelblok voor mannen. Ze hebben minder wijsheid en geloof en zijn minder waard. Bovendien zorgen zij ervoor dat mannen zondigen’, vertelt Aizah. ‘Mijn hart brak toen mijn vader mij keihard vertelde dat ik zijn dochter niet meer was. Toen mijn neven trouwden, mocht ik niet komen. Ook op de begrafenis van mijn grootmoeder werd mij de toegang geweigerd. Als ik na jaren toch verschijn op de verjaardag van mijn broer, klaagt mijn zus en stuurt vader mij alsnog weg. Toen werd ik boos. ‘Ik ben jouw dochter en dat blijf ik!’ Op dat moment ging de knop om bij vader. Hij zei ‘sorry’. Een bijzonder moment. Vanaf dat moment mocht ik weer onderdeel zijn van de familie. Wat een zegen!

Als jij niet uitgenodigd wordt voor een feestje van je beste vriend of vriendin, hoe voel jij je dan?
Belabberd. 

Wat moet ik nu nog meer zeggen?

‘Want God heeft gezegd:
“Ik zal je nooit in de steek laten. Ik zal je nooit verlaten.’ (Hebreeën 13:5, BB)

Welk lijden je ook moet ondergaan,
Hij laat je nooit in de steek!

Zullen we samen bidden?
‘Vandaag zijn we in het bijzonder speciaal bewogen voor Aizah. Wat moet zij doorstaan en wat is ze dapper. Dank U wel dat Uw kracht haar krachtig maakt, zoals U ook ons krachtig wilt laten wandelen in dit leven. Wij danken U. In de naam van Jezus. Amen.’

Bezinningsvraag:

  • Wat kun je vandaag concreet doen om het verhaal van Aizah met bewogenheid tot je door te laten dringen?

P.S. Lees het hele verhaal van Aizah op de website van Open Doors. Ook vind je daar concrete punten om voor te bidden. 

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?