Zou je alles opgeven om Jezus te volgen?

01 december 2023

Onze buren hebben een hond, een herder. Het is een fanatiek beestje. Zomaar bij hen naar binnen lopen is geen optie, maar als de buurman een commando geeft, wordt die direct opgevolgd. Dat kan zitten of bijten zijn; dat ligt eraan of je welkom bent 😉

Deze herdershond gedraagt zich eigenlijk heel Bijbels. Hij dient één heer, de buurman.

Dat zouden we in ons geestelijk leven ook moeten doen. (Maar dan zonder bijten:))

‘Geen één dienaar kan twee heren dienen. Want hij zal altijd meer van de één houden dan van de ander. Je kan niet God dienen, én Mammon.’
(Lukas 16:13, BB)

Mammon is een Syrisch woord voor geld of rijkdom, waarbij vaak gold dat die rijkdom als een god vereerd werd. Het woord mammon komt vier keer voor in de Bijbel. In de Willibrordvertaling is het vertaald als geldduivel.

Naar wie luister jij?

Wie gehoorzaam jij zonder dat je het misschien in de gaten hebt?

Is geld dus slecht? Nee, dat staat er niet. Je leest nergens in de Bijbel dat God de hoeveelheid geld van iemand relevant vindt. Kijk naar de zeer vermogende koning David, onderkoning Jozef en koning Salomo. 

Of je veel of weinig hebt, is hier niet het issue, maar of je jouw geld dient. Maak van jouw geldbezit of geldgebrek niet jouw god.

Mag uitsluitend Jezus de eerste plaats in je leven krijgen?

Ik daag je uit om bij jezelf na te gaan welke plek geld in jouw leven heeft.

  • Is het je drijfveer voor al jouw harde werken? 
  • Wil je status kopen met je geld?  
  • De juiste auto rijden om daarmee je identiteit te versterken? 
  • Houdt het tekort aan geld je uit je slaap? 

Geld is machtig. Veel oorlogen, ruzies, familiesplitsingen en ontslagen zijn ontstaan door de hang naar geld. Onderschat de kracht hiervan niet. 

Bezinningsvraag:

  • Wat zou jij opgeven om Jezus te volgen?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?