Zorg goed voor je hart

IWJ 15.6-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Zorg goed voor je hart

Heb je weleens het gevoel dat je bent geboren met “groene vingers”? Ik niet 😉 Ik vind het niet altijd makkelijk om een ​​plant gezond te houden, zodat hij groeit en bloeit…

Maar om te kunnen groeien, heeft een plant iets speciaals nodig: gezonde aarde vol van voedingsstoffen. Je begrijpt dat niet elke grond een plant effectief kan voeden. Om een goede “stimulator” voor de plant te zijn, moet de grond voldoende vocht hebben, terwijl de wortels ook moeten kunnen ademen.

Jouw grond is jouw hart! Het is zo belangrijk om ervoor te zorgen!

  • Houd de grond van je hart vochtig door het regelmatig te besproeien met het Woord van God, zodat je van binnen verfrist wordt en waardoor het je uiterlijke mens beïnvloedt! Want: “Iemands woorden verraden wat er in zijn hart is.” (zie Matteüs 12:34, BB)
  • Zorg voor de grond van je hart met gebed. Oprechte gesprekken met God zullen zijn als diepe ademhalingen in je dagelijks leven. Benoem de dingen die in je hart zijn in je eigen woorden en luister aandachtig naar wat Hij tegen je wil zeggen.

Zorg goed voor je hart. Het leven komt vanuit je hart, zoals de Bijbel ons zegt: “Bewaak je hart beter dan alle andere dingen. Want in je hart is de bron van het leven.” (Spreuken 4:23)

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

2 reacties

  1. Sandra op 19 oktober 2018 om 6:26 am

    Ik wordt zeer bemoedigt door jullie ik ben God dankbaar dat ik jullie ontdek hebt. De Here zegend jullie bij alles wat jullie doen.  2. Alieda op 2 maart 2019 om 8:01 pm

    Goede avond ben gaan rond lezen op jullie site en vind de dingen die ik lees héél.mooi bedankt daar voor geweldig hoe jullie dit doen ik ben blij dat jullie bestaan en dank God daar voor Ga zo door Gods zegen liefs en groetjes Alieda