Zoek je rust?

07 april 2024

Verlang je naar rust, maar weet je niet waar je het zoeken moet? 

Je hoofd loopt over en zelfs als je net wakker bent, maakt alles wat je moet doen je onrustig.

Rust.
Heel eenvoudig… rust.
Dat is wat je nodig hebt.

Ik herken dat. Diep van binnen weet je dat je rust bij God kunt vinden, maar zelfs dat lukt niet. 

Zullen we samen het volgende gebed met heel ons hart uitspreken… en rust ontvangen?

‘Heer, ik leg deze dag in Uw handen. Wat de dag ook gaat brengen. U bent bij mij. Dat geeft rust. Ik zie ernaar uit naar Uw leiding en kracht in alles wat ik mag en kan doen vandaag.

Dank U dat ik nergens bang voor hoef te zijn of zelfs van in de stress hoef te raken. Ik mag Uw nabijheid ervaren. Ik geloof dat ik vandaag Uw bescherming en zegen zal zien! U bent zo goed voor mij.  U geeft mij rust, zoals U dat alleen maar kunt. Amen’ (zie Matteüs 11:28)

 Ik ben stil… en denk aan U en luister ondertussen met volle aandacht naar dit prachtige lied.

‘U geeft mij de kracht op het juiste moment. U geeft wijsheid op het juiste moment. U helpt mij in mijn werk om te versnellen, waardoor het wel lukt om zaken gedaan te krijgen. Met Uw rust in mij zal ik rust beleven. Al mijn angsten, zorgen en twijfels leg ik aan Uw voeten neer. U belooft in Uw woord dat U mij geen geest van angst heeft gegeven, maar Uw Geest van kracht. Dank U voor Uw rust op dit moment in mij.

Ik hou van U! Amen.’ 

Tot slot:

  • Probeer dit gebed vandaag drie tot vijf keer met intentie uit te spreken. Print het uit of maak een foto met je mobiel.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?