Zo klaar met Corona!

20200605

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Zo klaar met Corona!

Ben jij ook zo klaar met Corona? Ik wel. 

Ik wil het woord niet meer horen. Ik wil er niet mee geconfronteerd worden. Ik wil gewoon normaal. Niet het ‘nieuwe normaal’, maar gewoon normaal. Ik wil bij jou naar binnen kunnen wandelen, en samen koffie drinken. Ik wil mijn lieve moeder omarmen, mijn lieve schoonmoeder een knuffel geven.

Soms ben je omgeven door onmogelijke omstandigheden. Je zit in een woestijn.

  • Als je ziek wordt, ben je ziek. Dat wil je niet, maar dat ben je wel.
  • Als je zaak failliet is gegaan, sta je met lege handen. Dat wil je niet, maar dat is wel de harde realiteit.

Waar is God op dat moment? Waar is Hij als je zo klaar bent met omstandigheden waar je geen invloed op hebt?

De Bijbel staat vol woestijnverhalen. Hagar kwam samen met haar zoon, Ismaël, onverwacht in een woestijn terecht. Menselijk gezien zou dit hun dood betekenen.

Zit jij op dit moment ook in een onmogelijke situatie. Malen de gedachten door je hoofd hoe je hier uit moet komen? Komt er geen einde aan het ‘super irritante zand tussen je tenen’?

We lezen dat God Hagar te hulp komt. En zo komt Hij ook jou te hulp in jouw woestijn. Hij vraagt Hagar niet naar Hem te komen, maar God zoekt Hagar en haar zoon op. Hij geeft hen te drinken en beschermt hen. Lees het bijzondere verhaal in Genesis 21:14-21.

Nood leert bidden. Gelukkig maar. 

Zullen we samen bidden? “Hemelse Vader, wilt U mij in mijn woestijn verfrissen. Ik heb het zo nodig. Verfris mijn denken, zodat ik oplossingen mag gaan zien. Verfris mijn hart, zodat nieuwe hoop gaat borrelen. Bescherm mij, zoals U ook Hagar beschermde. Dat heb ik in mijn omstandigheden zo nodig! Dank U dat U naar mij toekomt. In Jezus’ naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Cin op 5 juni 2020 om 11:31 am

    Wat een mooi verhaal van Hagar? Idd écht een bewijs van ZIJN liefde voor ons, hoe HIJ ons verzorgt als we de hoop laten zakken!
    🙂