Zo druk met mijn zandkasteel

31 juli 2022

Op het strand in Italië kregen we groot applaus van de Italianen. Met onze kids hadden we namelijk een megastad gebouwd van zand. Ik dronk minstens vijf kopjes koffie, dus kreeg ook vijf lepeltjes. En laten die nou juist handig zijn voor het verfijnen van ons zandkasteel. Daarna aten we een pizza om vervolgens terug te keren naar ons bouwwerk. Tot onze grote verbijstering had de zee ons ‘levenswerk’ opgeslokt. 

Als jij er even tussenuit bent en jouw ‘levenswerk’ hebt losgelaten, wens ik je van harte toe dat de zee haar niet heeft opgeslokt. 

Jezus zei tegen zijn leerlingen: “Lúister niet alleen naar wat Ik zeg, maar dóe het ook. Dan lijk je op een verstandig man die zijn huis op rotsgrond bouwde. Toen het hevig begon te regenen en te stormen en er een overstroming kwam, stortte het huis niet in. Want het was op een stevige ondergrond neergezet. Als je wel hoort wat Ik zeg, maar het niet doet, lijk je op een onverstandig man die zijn huis op zand bouwde. Toen het hevig begon te regenen, te stormen en er een overstroming kwam, spoelde het zand weg en stortte het huis in. Er bleef helemaal niets van over.Matteüs 7:24-27 BB 

Vakantie geeft je de tijd en ruimte om jezelf vragen te stellen:

‘Waar ben ik mee bezig?’
‘Waarom doe ik wat ik doe?’
Wil ik dat ook?’
‘Wat wil God voor mijn leven?’
En ‘ben ik wel op de goede plek aan het ‘bouwen’?’

Vragen die roepen om bezinning. 

Ik wens je toe dat je tijdig een ‘koffietje’ neemt en jezelf die vragen durft te stellen. Vakantie geeft ruimte om op een nieuwe manier naar je eigen leven te kijken.
Ik wil je zo graag bemoedigen om je leven te bouwen op de Rots; Jezus.
Hij is jouw stabiele factor. Als er een storm komt, blijf je staan, want Hij is jouw fundament.

Bij God ben ik veilig.
Hij zal mij redden.
Hij is de rots onder mijn voeten.
Hij is de burcht waarin ik veilig ben.
Ik zal niet verslagen worden door mijn vijanden. Psalmen 62:2-3 BB

Vakantietip 7: Durf vandaag tijd te nemen om God deze vraag te stellen:
“Wat wilt U het komende jaar voor mijn leven?”
Wees stil en luister.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?