Zijn Genade is genoeg ?!!!

18 juni 2021

 

Ben jij wel eens teleurgesteld? Diep gekwetst? Leer in 7 stappen hoe je over teleurstellingen heen kunt komen. 

Stap 7: Ontdek dat Zijn genade genoeg is.

“Doe normaal!”
“Ik bedoelde het helemaal niet zo.”
“Sinds wanneer ben je zo bot?”
“Geef dan eens antwoord!”
“Je negeert me.” 

Mijn vader riep tijdens ruzies met mijn grote broer altijd:
“Waar liefde woont, gebiedt de Heer Zijn zegen.”

Ik zou moeten googelen om erachter te komen waar dat in de Bijbel staat, want als je het mij vraagt is het een tekst uit Wietsma 1 vers 1 ?.

Maar nee… let op…

Psalm 133, vers 3 uit de oude Psalmberijming:
“Waar liefde woont, gebiedt de HEER den zegen.”

Je begrijpt dat ik niet zat te wachten op zalvende woorden uit Psalm 133 op het moment dat ik mijn broer te lijf ging en we met woorden de zaak nog meer onder spanning zetten. Precies… op zo’n moment wil je gewoon gelijk krijgen! Je voelt je gekwetst en je wilt vooral de schuld bij de ander leggen als iets je niet bevalt. Ken je dat?

Wie heeft schuld?

  • Je geeft jezelf de schuld en laat hoop, vrede, blijdschap en liefde daarmee roven uit je hart. 
  • Je geeft anderen de schuld door boos, bitter en gesloten te reageren. Je laat anderen niet langer toe in je hart.
  • Je geeft God de schuld van al het gedoe in je leven en sluit je hart voor Hem.

Mijn broer en ik stopten niet altijd door tussenkomst van mijn vader, maar wel altijd op het moment waarop één van ons zei: GENADE. 

“Uit de diepte roep ik tot U, HEER, Heer,
hoor naar mijn stem, wees aandachtig,
luister naar mijn roep om genade.”
(Psalm 130:1-2, NBV)

Houd moed!
Roep in jouw strijd om Gods genade.
Laat elk gevecht met jezelf en de ander los en ontvang: GENADE.

Zullen we samen bidden? “Heer, U schenkt mij liefde, vergeving, hulp, nabijheid, kracht… iets wat ik niet verdien. Wat een genade! Help mij om dat meer en meer te begrijpen met mijn hart. In Jezus’ naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?