Zaaien en oogsten leidt tot vrijheid!

IWJ-37.01

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Zaaien en oogsten leidt tot vrijheid!

‘Ik Wonder Jou’ bestaat inmiddels zo’n anderhalf jaar in het Nederlands, en in andere talen al langer. Dankzij God hebben de e-mails al veel mensen bemoedigd en veranderd en ik geloof ook dat God jou erdoor heeft aangeraakt. Deze week gaan we het hebben over vrijgevigheid. We nodigen je deze week ook uit om te geven aan ‘Ik Wonder Jou’. Je kunt eenmalig of maandelijks geven door hier te klikken. Met jouw gift kunnen nog meer levens aangeraakt worden!   

Het Woord van God zegt: “Bedenk dit als je iets wil geven: iemand die zuinig zaait, zal ook weinig oogsten. En iemand die veel zaait, zal ook veel oogsten. … God geeft aan de zaaier zaad om te zaaien, maar ook brood om te eten. Net zo zal Hij ‘zaad’ aan jullie geven. Hij zal zelfs steeds méér ‘zaad’ geven. En Hij zal zorgen dat er ook een grote ‘oogst’ opkomt uit jullie goede daden. Zo zullen jullie steeds veel hebben om veel te kunnen weggeven. En daar zullen de mensen God voor prijzen.” (2 Korinthiërs 9:6, 10-11, BB)  

Dus werkt zaaien en oogsten echt? Ja! God doet grote beloften in deze bijbeltekst over jouw financiën. God zegt dat als je royaal zaait…

  • …Hij je financieel zal zegenen,
  • …je op ELKE manier verrijkt zult worden.
  • …en dat je altijd genoeg zal hebben om vrijgevig naar anderen te zijn!

God heeft ons (mijn vrouw en ik) geleerd om vrijgevig te zijn. Hij heeft ons geleerd om zendelingen, voorgangers en kerken te ondersteunen, om te geven aan het Koninkrijk van God. Ik zeg dit zonder trots, omdat dit soms een pijnlijk leerproces was. Vrijgevigheid was voor mij niet vanzelfsprekend.

Ik heb het keer op keer gezien: Als je iets aan God geeft, geeft Hij je er iets voor terug! God heeft ons geleerd om te zaaien, omdat Hij wil dat we de dingen doen die ons leven verrijken. God houdt ervan als wij geven. Hij zal ons zegenen als we geven. Maar als we geven, moeten we het bewust en voor Hem doen, met een vrijgevig hart, niet met tegenzin of onder dwang. (lees 2 Korinthiërs 9:7)

Laten we God vandaag danken voor dit mooie principe van zaaien en oogsten. Laten we Hem vragen om dit principe in ons hart te planten en ons vrijgevig te maken! En laten we God samen aanbidden terwijl we luisteren naar dit prachtige lied over Gods extravagante liefde.

Als je je geroepen voelt om te geven aan ‘Ik Wonder Jou’, heel erg bedankt! 100% van je gift zal worden gebruikt om ‘Ik Wonder Jou’ te helpen om mensen te blijven bereiken met de krachtige boodschap van Gods liefde. Weet dat wanneer je in Zijn Koninkrijk zaait, God Zelf jou iets  teruggeeft. En er gaat niets boven Gods zegen! Klik hier om te geven en krijg het E-book ‘Gezegend om een zegen te zijn!’.  

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.