Wil je met me ruilen?

20200611 Tekst W.6.9 - Loslaten 2

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Wil je met me ruilen?

Zullen we ruilen? Ik een kilo ‘zorgen’, jij een kilo ‘rust’? Wat is jouw antwoord?

Logisch. Doe mij maar een kilo ‘rust’. En toch, als het om ruilen gaat met God zijn we vaak terughoudend. We houden alles stevig in onze eigen handen vast, terwijl Hij met ons wil ruilen.

Hoe komt dat? Denk je dat je sterker bent dan Hij is? Geloof je dat jij het beter zelf vast kunt houden? Dat mag. Jij mag kiezen.

Wat hou jij al zo lang krampachtig vast? Durf je het los te laten en het aan God over te laten. Durf je te verwachten dat Gods handen het beter kunnen dragen dan jij? Als je het aan God overgeeft, ontvang je meer dan je zelf in handen had!

Ga voor de weg van geloof. Doe wat je gelooft. Geef alles wat je zo vasthoudt aan Hem.

Hij gaat je verrassen met meer dan je wensen kunt.

Laat:

 • boosheid
 • wraak
 • jaloezie
 • angst
 • minderwaardigheid

Los

En ontvang:

 • mildheid
 • vergeving
 • eigen waarde
 • vertrouwen
 • rust 
 • zelfrespect

Hemelse voorziening ligt voor je klaar!

“Maar hoe laat je los als je het al zo vaak geprobeerd hebt?” Dat is een goede vraag. Ik wil je dit meegeven: richt je niet op wat je moet loslaten, maar richt je op de grote, warme, vertrouwde handen waar je het in mag leggen. Dan wordt loslaten een stuk makkelijker.

Ik daag je uit om jezelf te trainen in loslaten. Begin met iets kleins. Ga steeds een beetje verder. Heb geloof dat jouw ‘loslaat training’ zal lukken. In Psalm 37:7 staat niet voor niks:

“Wees stil en verwacht alles van de Heer.” (BB) 

Zullen we samen bidden? “Heer, we willen loslaten wat we zo stevig vasthouden. Help ons om onze handen te openen en alles in Uw handen te leggen. U bent te vertrouwen, dat weet ik. Ik kies ervoor om alles, alles, alles van U te verwachten. Dat helpt mij om los te laten. Dank U voor Uw kracht, rust en vrede in mijn hart. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

6 reacties

 1. Fransca van den Aardweg op 11 juni 2020 om 4:37 am

  Wilma, je bent zó enthousiast, je praat zo snel
  Ik kan het niet volgen.
  Ik lig al een poos wakker en ga het straks nogmaals luisteren.

  Bedankt voor je gesproken brief.

  • Ileen op 11 juni 2020 om 4:56 am

   Dank u wel Wilma, dank u voor de kracht en ontmoediging… Zo blij dat je bestaat??

  • Hillie op 11 juni 2020 om 6:17 am

   Goedemorgen. Wat fijn en wat een bemoediging weer. Dit woord is een geschenk om te leren vertrouwen en in handen van de Heer te leggen. Ik ga er mee aan de slag. Zegen voor jullie.

  • Marjolijn op 11 juni 2020 om 11:01 pm

   Hallo Fransca
   Wat is het handig dat Wilma’s gesproken woord ook geschreven staat. Dan kunnen meelezen!
   Lieve groet van Marjolijn

 2. Petra op 11 juni 2020 om 7:43 am

  Jezus is ook mijn Redder! Jou Redder…
  Levend Water dat gaat stromen….YES!

 3. Annie op 8 september 2020 om 7:55 am

  Hoi Wilma

  Sinds kort luister en lees ik elke dag wat een bemoediging. Ben zo blij en dankbaar.

  Dankje wel

  Lieve groet Annie

Laat een reactie achter