Wie is Jezus voor jou in grote nood?

14 april 2024

Duizenden christelijke meisjes in Pakistan worden ontvoerd en uitgehuwelijkt aan een moslim, vertelt Rehena. Ja, inderdaad, dat bestaat nog steeds anno 2024! 

Toen mijn vader er achter kwam dat ik de Bijbel was gaan lezen, was het huis te klein. Mij wachtte hetzelfde lot. Toen ik moest bevallen van mijn zoontje, werd ik op een bed gelegd dat niet verschoond was na de vorige bevalling. Alleen omdat ik christen ben. Ik behoor door mijn geloof tot een lagere klasse en mijn zoontje mag niet naar school.’

‘Op mijn werk in de fabriek is het zeer gevaarlijk om over het geloof te praten. Toen een afdelingsmanager hoorde dat een andere collega zacht de naam van Jezus fluisterde, begon hij haar lastig te vallen en probeerde haar aan te raken. Toen ze terug vocht, werd hij zó boos dat hij haar de fabriek uit schopte. Ze werd beschuldigd van godslastering.’

Wat zou jij doen?
Wat zou jij kiezen? 

  • Geloven terwijl niemand het weet? (Misschien doe je dat nu al?)
  • Stoppen met geloven en je aanpassen aan de verwachtingen van de mensen om je heen?
  • Vertellen dat je gelooft, met alle gevolgen van dien?

Vraag mij niet wat ik zou antwoorden als ik als vrouw in Pakistan zou leven. Vanuit mijn veilige huis, mijn veilige straat, mijn veilige Nederland, zou ik zeggen: ‘Ik blijf altijd in U geloven. Ik kan niet anders nu ik zo Uw vrede, liefde en genade elke dag mag ontdekken.’

Maar tja…
Petrus riep ook drie keer ‘Heer, ik zal U nooit verloochenen’ en hij verloochende Jezus toch drie keer…uit angst.

Als angst groter wordt dan liefde,
maak je keuzes vanuit angst,
die op lange termijn angstige gevolgen heeft.

‘Een nichtje van mij, een christelijk meisje’, vertelt Rehena, ‘werd ontvoerd toen ze 8 jaar oud was en uitgehuwelijkt aan een moslim. Nu is ze een moslima met drie kinderen. Zij heeft te eten en haar kinderen gaan naar school. Ik weet niet of ze zich Jezus nog herinnert.’

Als je Hem eenmaal hebt ontmoet,
kun je Hem toch nooit meer vergeten?  

Kiezen tussen Jezus of een comfortabeler leven in Pakistan is voor mij duidelijk en intens moeilijk. Ik kies Hem boven alles.

Mijn grootmoeder zong altijd:

‘Naar wie zullen we gaan?
Jezus is de enige weg.
En ik heb al gekozen:
Jezus, mijn Jezus.
Dat is mijn houvast.’

‘Jezus zei tegen hem: IK BEN de weg en de waarheid en het leven. Alleen door Mij kun je bij de Vader komen.’ (Johannes 14:6, BB)

Mag Jezus ook jouw houvast zijn?

  • In de intens moeilijke dingen die je moet meemaken? 
  • De intens ingewikkelde vraagstukken die jij moet oplossen? 
  • Maar ook de intens moeilijke ontdekking dat jij geen keuze in situaties hebt en dus moet loslaten?

Zullen we samen bidden?
‘Wij brengen vol liefde Rehena voor Uw troon en samen met haar al haar zusters in Pakistan. De angst is groot, maar Heer, toon hen boven alles dat Uw liefde groter, machtiger en sterker is. Zelfs in de meest donkere situaties gaat het licht aan als U er bent. Dank U wel. Amen.’

Bezinningsvraag:

  • Wat overheerst in jouw leven op dit moment; angst of liefde? Wat zijn gevolgen daarvan voor jou op dit moment?

P.S. Lees het hele verhaal van Rehena op de website van Open Doors. Ook vind je hier dank- en gebedspunten die je in je persoonlijk gebed kunt meenemen.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?