Wie ben je?

10 november 2022

Als ik je vraag wie je bent, zul je waarschijnlijk je naam noemen. Als je kijkt naar hoe Jezus zijn volgelingen definieert, dan volgen er niet eerst namen, maar vertelt Hij verhalen. Jij bent:

  • Zout. Jij geeft smaak aan deze wereld.
    ‘Jullie zijn het zout voor de wereld. Maar als het zout niet meer zout is, waarmee kun je het dan nog zout maken?’ Matteüs 5:13 BB 
  • Een licht. Jij zorgt dat anderen zicht krijgen in het donker.
    ‘Jullie zijn het licht voor de wereld. Een stad die op een berg ligt, kan niet verborgen blijven.’ Matteüs 5:14 BB
  • De geur van Christus hier op aarde.
    ‘En God zij dank, Die ons in Christus altijd doet triomferen en door ons de geur van Zijn kennis op iedere plaats openbaar maakt.’ 2 Korinthiërs 2:14 HSV

Je mag zijn wie je bent in Hem.
Alles wat je doet, doet er toe.

Leef zoals je bent,
zodat je meer en meer gaat begrijpen wie je in God mag zijn. Jij bent Jezus’ ambassadeur en de geur van de hemel op aarde!
Dat is toch bijzonder .

Zullen we samen bidden?
“Dank U wel dat ik veel meer ben, dan dat ik mij dagelijks realiseer. Help me om me meer en meer bewust te zijn van mijn bijzondere positie in U. Ik kom bij U zoals ik ben, zodat ik meer en meer ga begrijpen wie ik in U mag zijn. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?