Weet jij mij beter dan ik? ?

30 januari 2021


“Ken je mij?
Wie ken je dan?
Weet jij mij beter dan ik?
Ken je mij?
Wie ben ik dan?
Weet jij mij beter dan ik?”

Dit is het refrein van een prachtig lied van Trijntje Oosterhuis. Begrijp jij het? 

Wij zingen in ons leven het refrein van ons eigen ‘zijn’. We denken dat we het begrijpen, dat we onszelf kennen, maar God kent het hele lied. Hij wil het voor jou zingen, zodat je meer mag gaan begrijpen wie je bent in Hem.

Wij zingen zo snel een oordeel over iemand:

  • De jonge moeder die altijd te laat haar kinderen naar school brengt. “Wat een chaoot!” Maar als je hoort dat haar man ernstig ziek is, weet je dat zij ’s ochtends alles alleen moet regelen. 
  • De buurman die je nooit begroet. “Wat een chagrijn!” Maar als je hoort dat hij middenin een scheiding zit, stop je als vanzelf met die gedachten…

Wij zingen ook zo snel een oordeel over onszelf.

“Jij denkt dat je mij kent? Nou, ik dacht het niet. Je weet niet wie ik ben. Ik begrijp mijzelf niet eens altijd.”

“Weet jij mij beter dan ik?”

Ontdek het hele lied dat God over jouw leven zingt. Stop niet bij het refrein.

“Je Heer God woont bij je. Hij is de held die jou bevrijdt. Hij zal van vreugde over je zingen. Uit liefde zal Hij zwijgen over alles wat je verkeerd hebt gedaan. Hij zal over je juichen van blijdschap.” (Zefanja 3:17, BB)  

Ken je mij? Wie ken je dan? God weet jou beter dan jij!

Je bent bevrijd. Je bent een melodie van vreugde. Je bent vergeven. Je bent iemand om vol blijdschap over te juichen!

Zullen we daar samen volmondig ‘AMEN’ op zeggen? Dat betekent: “Zo zij het in mijn leven.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?