Wees deze week het wonder voor iemand anders

IWJ 25.11-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Wees deze week het wonder voor iemand anders

Ik wil graag een video met je delen over een klein meisje die een ​​ketting voor haar zus wil kopen.

Hun moeder stierf, en dit meisje wilde haar zus gelukkig maken, ze wilde haar zus weer zien glimlachen. Ze heeft alleen maar een paar muntjes, maar toch geeft de winkelier haar de ketting.

Er zijn een paar redenen waarom dit verhaal me raakt.

  • God houdt van kinderen en van hen die op hen lijken. Jezus zei: “Laat die kinderen met rust. Laat ze naar Mij toe komen en houd ze niet tegen! Want het Koninkrijk van God is voor mensen zoals zij.” (Mattheüs 19:14, BB) Heb een eenvoudig geloof, een kinderlijk geloof. Het is genoeg om het hart van de Vader te raken.
  • Alles is een geschenk en genade. We verdienen niets, maar God, onze Vader, wil voorzien in alles wat we nodig hebben. De Bijbel zegt: “Mijn God zal jullie in alles overvloedig geven wat jullie nodig hebben. Want Hij geeft overvloedig omdat Hij Zelf overvloedig bezit. Hij geeft ons in Jezus Christus van zijn rijkdom.” (Filippenzen 4:19, BB) Ik geloof dat God wil en zal voorzien in al je behoeften!
  • Vrijgevigheid is een sleutel die de deur voor zegen opent. Het kind brengt haar paar munten. De winkelier geeft zijn ketting. De oudere zus zorgde voor de jongere. De Bijbel moedigt ons aan om “gul te zijn en veel van hun rijkdom uitdelen.” (1 Timotheüs 6:18, BB) 
  • Net als dit kleine meisje, kunnen we een wonder zijn in het leven van anderen. Door jou kan iemand weer hoop en een glimlach vinden.

Ik bid dat je deze week iemands wonder bent!

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

3 reacties

 1. Bea op 16 december 2018 om 9:54 am

  Wauw, diep ontroerd…. 2. Marian op 16 december 2018 om 2:46 pm

  Ik was zeer geraakt door de kleine zus die iets moois deed voor haar grote zus. Mijn grote zus deed iets moois voor mij door dit filmpje met mij te delen om mij te bemoedigen bij mijn ziek zijn♥️ 3. Lima op 19 december 2018 om 11:17 pm

  wauw ontroerend