Wat is voor jou ‘niet te geloven’?

17 maart 2023

‘Ik zou graag een nieuwe jas willen’, zegt mijn moeder. ‘Zo een als jij hebt.’

Ik pak mijn telefoon en google. Daarna laat ik haar een paar leuke exemplaren zien. ‘O ja, die is leuk.’ Ik klik een paar keer en voila! Besteld. Ze kijkt mij aan… ‘niet te geloven!’, zegt ze.

Wat Jezus kan, is ook bijna niet te geloven!
Hij zegt dat de discipelen tegen een berg kunnen spreken en deze dan in de zee kunnen laten storten.

‘Jezus antwoordde: “Luister goed! Ik zeg jullie: als jullie geloof hebben en niet twijfelen, dan zullen jullie niet alleen doen wat er met de vijgenboom is gebeurd. Maar zelfs als jullie tegen deze berg zeggen: ‘Kom van de grond en gooi jezelf in de zee,’ dan zal dat gebeuren.”’ Matteüs 21:21 BB

Ik kan me voorstellen dat de discipelen Jezus op dezelfde manier hebben aangekeken, als mijn moedertjelief mij aankeek.

  • Niet te geloven!
  • Hoe is het mogelijk?

‘Jezus keek hen aan en zei: Bij mensen is dat onmogelijk, maar bij God is alles mogelijk.’ Matteüs 19:26 BB

Wat speelt er op dit moment in jouw leven, waarvan jij het moeilijk vindt om geloof op te pakken voor een verandering? Kun je Hem vertrouwen of blijf je zeggen: ‘Niet te geloven!’. Ik moedig je aan om vooral het volgende te doen:

  • Focus je op Hem.
  • Focus wat Hij wel kan, wat jij niet kunt.

Wonderen gebeuren op het moment dat je het onmogelijke aan God geeft.
Geef God jouw situatie, dan zal Hij ook voor de rest zorgen.

Wees bemoedigd!
Geloof in Gods mogelijkheden en je zult Hem wonderen zien doen!

Zullen we samen bidden?
‘Vergeef het ons dat we vaak zo beperkt denken over onszelf, maar zeker ook over U. Voor U is niets onmogelijk. Amen.’

  • De jas is inmiddels binnengekomen. Mijn moedertjelief (88) is helemaal gelukkig!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?