Wat is jouw favoriete lied? ?

10 maart 2021


Heb jij een absoluut favoriet lied? Zo eentje die je ‘grijs draait’? 

Mijn oudste zoon had er één hoor, een lied dat keer op keer kneiterhard door zijn slaapkamerdeur heen het hele huis vulde. Het was dit lied van Herman Boon:

Ik bid, ik bid
de schijven uit m’n knieën,
en weet je waarom ik dat doe?

O, ik bid, ik bid
de schijven uit m’n knieën
want zoveel mensen zijn er zo beroerd aan toe
en ik heb gemerkt dat bidden werkt,
dus dag, tot ziens, ik zie je.

Ik bid, ik bid, ik bid
de schijven uit m’n knieën.

Ik heb zijn slaapkamerdeur niet stiekem geopend, maar ik hoop nog steeds dat hijzelf inderdaad op dat moment ‘de schijven uit zijn knieën bad’… Voor zichzelf, voor mij en… voor jou! 

Vandaag is het Biddag in heel veel kerken. Wat nou als je vandaag BIDT? Gewoon lekker lang! Alles wat je op je hart hebt, vertel het aan God. Alles wat je bezighoudt, waar je je zorgen over maakt, vertel het aan Hem. Bid voor de mensen die je te binnen schieten. Heerlijk, toch?

Bidden is praten met God. God zelf wil niets liever, dan jou stem horen. Maar het kenmerk van een gesprek is dat jij niet uitsluitend aan het woord bent. Luister. Wees stil. Laat al je gedachten als wolken voorbij komen, maar breng jezelf steeds weer terug naar de God achter die wolken. God zelf is het ZONLICHT in je leven. Laaf je bij Zijn aanwezigheid en laat alles wat je bezighoudt bijlichten door Zijn Licht op de zaak. 

Ik trakteer je vandaag op deze mooie, Bijbelse teksten, speciaal voor jou:

  • Daarom mag je altijd vol vertrouwen naar Gods troon komen. God verlangt ernaar om je te vergeven. Daarom zul je van Hem vergeving krijgen wanneer je verkeerd hebt gedaan. Want Hij zal altijd goed en vriendelijk voor je zijn. Hij zal je op het juiste moment te hulp komen.” (naar Hebreeën 4:16)
  • “Je zult mij aanroepen en tot mij bidden, en Ik zal naar je luisteren.” (naar Jeremia 29:12)
  • “Als je Mij om hulp roept, zal Ik je antwoorden. Ik zal je grote en geweldige dingen laten zien, waarvan je nu nog niets weet.” (naar Jeremia 33:3)

Ik moedig je aan om een alarm op je telefoon te zetten met in ieder geval drie momenten waarop je vandaag tijd neemt voor gebed.

En luister zeker even naar het lied van Herman Boon. ? Hier vind je hem.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?