Wat is geluk?

20200216 14.19

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Wat is geluk?

Je hoort deze vraag regelmatig voorbij komen in de media en op televisie. “Bestaat echt geluk? En zo ja, waar kun je het vinden?”

In twee gedeeltes spreekt de Bijbel in ieder geval tot ons over geluk. In Psalm 1:1 en in Mattëus 5:12. Laten we eens kijken wat daar staat.

“Het is heerlijk als je niet luistert naar de raad van mensen die zich niets van God aantrekken, als je niet omgaat met slechte mensen, als je niet meedoet met mensen die lachen om God.(Psalm 1:1, BB)

Deze Psalm begint met de zin: “Het is heerlijk”. Ook Jezus’ eerste preek, de Bergrede, begint met deze zin. (zie Matteüs 5:12, BB) Wist je dat beide woorden, het Hebreeuwse esher en het Griekse makarios, “gelukkig” betekenen?

Als je Gods wil doet word je echt gelukkig. Alles wat Hij doet en je vertelt in Zijn Woord is om je gelukkig te maken. Echt gelukkig!

Ik geloof dat dit een getuigenis is voor je vrienden en alle mensen om je heen. Als ze je zien stralen van vreugde, ondanks de omstandigheden, dan zal dat tot hen spreken. Hierdoor gaan ze zich iets afvragen: “Deze persoon heeft iets wat ik niet heb… Wat is dat?”

Wanneer je Jezus volgt, zal je Zijn licht en vrede verspreiden. Dit is een geweldige getuigenis! Je leven zal mensen over God vertellen. Je wordt echt gelukkig als je met Jezus gaat wandelen.

Waar kun je dus echt gelukkig worden? In de aanwezigheid van Jezus!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

3 reacties

 1. Juliet [email protected] op 16 februari 2020 om 7:59 am

  Good morning ,IT is now one week since I am listening to your voice,I am so thankful for the spiritual uplifting that it gives me.may god continue to bless you in what you are doing, it’s the best way to start my day,

  Thank you sister in the lord. 2. Joke van Mastrigt op 16 februari 2020 om 8:55 am

  Ja, ik ervaar dat ik gelukkig wordt van het doen van Gods wil.
  Deze ‘ Ik wonder jou’ is heel bemoedigend voor mij; ik hoef mezelf niet te forceren om allerlei evangelisatie activiteiten te ondernemen, want ik ben een getuige omdat ik bij Jezus hoor. 3. G.A.Bouma op 16 februari 2020 om 10:22 am

  Fantastisch, zo mooi, zo is het. Dit is de waarheid.