Wat erg! Nu is het te laat …

23 juni 2023

Ik pak nog snel een koffietje, roep ‘Ik ga!’ en duw de deur achter me dicht met mijn voet, omdat ik mijn handen vol heb met van alles wat mee moet. Ik ben te laat. Dat is duidelijk.

Hoe vaak ben jij te laat?
Hoe vaak heb je het gevoel dat iets te laat is?

Dat laatste is nog erger dan het eerste. In de zin ‘het is nu te laat …’ ligt teleurstelling, een gevoel van ‘had ik maar …’

  • Het is te laat om de tijd met mijn kinderen anders in te richten. Ze zijn nu volwassen. Ik draai het nooit meer terug.
  • Het is te laat om mijn relatie te herstellen.
  • Had ik maar meer rust genomen, nu is het te laat.

Bij God is het nooit te laat!
Voor Degene die de tijd geschapen heeft, is het nooit te laat.

Paulus moedigt ons aan om vooruit te kijken en niet achteruit. Alles waarin hij ‘te laat’ was, laat Paulus voor wat het is.

Maar ik doe maar één ding: ik vergeet wat voorbij is en strek me uit naar wat nog komen gaat. Ik span me tot het uiterste in om mijn doel te bereiken. Dat doel is: het winnen van de hemelse prijs die God mij in Jezus Christus zal geven. Ik zal die prijs krijgen als ik de taak af heb die Hij me heeft gegeven.’
(Filippenzen 3:14, BB)

God kijkt vooruit in het leven.
Hij is toekomstgericht.

Op welk gebied in je leven denk je nu dat alle hoop verloren is; dat het ‘te laat’ is?

Toen Jezus aan het kruis stierf, dachten zijn discipelen ook: ‘nu is het te laat’. Maar het wonder gebeurde! Omdat Jezus leeft, bestaat er niet zoiets als ‘te laat’!

Het is nooit te laat voor jouw wonder!

Zullen we samen bidden?
‘Bij U is het nooit te laat. U bent de Hoop van ons leven. U kunt wonderen doen. Dank U wel daarvoor. Amen.’

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?