Wat doe je met je fouten?

01 juni 2023

Ik kom in de keuken en mijn voeten blijven plakken. Wat is hier gebeurd? Mijn boys kijken mij aan met een ‘waar-heb-je-het-over’ blik. Aan je moeder toegeven dat je een ‘fout’ hebt gemaakt is lastig, maar zodra ze mij in de ogen kijken, zie ik ze smelten.

Wat doe je met je fouten?

Verstoppen?
Negeren?
Schamen?
Verzwijgen?
Delen?
Belijden?

Toegeven dat je een fles frisdrank hebt laten vallen behoort nog niet tot de moeilijkste categorie van schuldbekentenissen.

Zacheüs had een veel groter probleem. Hij werkte voor de vijand, de Romeinen. Als belastinginner vroeg hij meer dan nodig was. Belasting betalen is ook nu nog niet onze favoriete bezigheid, maar laat staan dat je voortdurend te veel moet betalen! De mensen verafschuwden hem.

Laat Jezus nou uitgerekend Zichzelf bij Zacheüs uitnodigen ‘op de koffie’.

‘Toen Jezus bij de boom kwam, keek Hij omhoog en zei tegen Zacheüs: “Zacheüs, kom vlug naar beneden. Want Ik moet vandaag bij jou op bezoek komen.” Zacheüs kwam vlug naar beneden en ontving Hem blij als gast in zijn huis.’
(Lukas 19:5-6, BB)

Zacheüs is verbaasd. Hij was in de boom geklommen, zodat niemand hem zou zien. Maar Jezus ziet hem wel. Zodra hij Jezus in de ogen kijkt, wil hij zijn leven veranderen.

Als je Liefde ontmoet
smelt je.

Zachëus ontmoet de liefde van Jezus. Die liefde en acceptatie verandert hem!
Hij geeft de helft van zijn bezittingen aan de armen.
Iedereen die te veel belasting heeft betaald, krijgt van Zachëus alles terug in viervoud!

‘Want de Mensenzoon is gekomen om mensen die bij God weggelopen waren, te zoeken en te redden.’
(Lukas 19:10, BB)

De grootte van je fouten en wat je in het verleden hebt gedaan is niet belangrijk. Wat echt telt, is de grootheid van Jezus’ liefde voor jou. En dat verandert nooit!

Ik daag je uit om op dit moment naar Hem uit te spreken wat je verstopt, verzwijgt of negeert. Hij zal jouw schuld en schaamte van je wegnemen. Je zult een nieuw persoon zijn en een bron van zegeningen worden voor anderen!

Jezus maakt alles nieuw!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?