Wat doe je in crisis? Help! ?

26 januari 2021


Een aantal jaar geleden ging ik met mijn man, André, op reis met Open Doors. Een organisatie die zich inzet voor de vervolgde christenen wereldwijd.

Verstopt in een bos ontmoette ik vrouwen die in een permanente ‘lockdown’ zitten vanwege hun geloof. We zaten in een kring op de grond. Naast mij zat een jonge vrouw. Een week daarvoor was haar man overleden en had ze hem in het geheim begraven. Als ik dit schrijf, ontroert het mij opnieuw…

Wat doe je in crisis? Help!

Chinese voorgangers vertelden Open Doors hun adviezen voor ons in het westen. De meeste van hen hebben om hun geloof gevangen gezeten of geïsoleerd geleefd van hun familie en vrienden. Gevangen zitten om je geloof is natuurlijk iets anders dan ‘social distancing’ vanwege een virus. Duidelijk. Maar toch…

Dit waren hun 7 adviezen:

  1. Accepteer dat je ellende mee zult maken in de wereld.
  2. Laat je leven los en geef je over aan Gods wil.
  3. Aanbid God.
  4. Denk na over Gods woord, waardoor je krachtig wordt.
  5. Sluit je aan bij een gemeenschap (nu online).
  6. Geloof in een groter doel.
  7. Vereenzelvig je met het lijden van Jezus en Zijn leerlingen.

Paulus, een volgeling van Jezus, ervoer ook gevangenschap. Hij zegt daar dit over: “Broeders en zusters, het is niet erg dat ik gevangen zit. Want door alles wat er met mij is gebeurd, heeft het goede nieuws zich nog verder verspreid.” (Filippenzen 1:12, BB)

Liefde is sterk. Vol zijn van Gods liefde maakt je krachtig.

Jij draagt Zijn liefde in je. Deel hiervan zoveel mogelijk uit. Je hebt genoeg. Meer dan genoeg.

Het coronavirus heeft de wereld tot stilstand gebracht. Maar Gods liefde kan nooit worden gestopt.

Ik moedig je aan: Gebruik deze bijzondere tijd niet om stil te zitten en te wachten tot het over is. Gebruik deze tijd om te groeien in je vertrouwen in God en om Zijn liefde te delen!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?