Wat doe je als je verdrietig bent?

18 april 2024

Ik ben verdrietig. Tranen lopen over mijn wangen. Ik zit achter de geraniums en wil naar buiten, maar de conditie van mijn hart laat het niet toe. 

Wat troost mij?

  • Een arm van André om mij heen.
  • Een lief appje van een vriendin.
  • Een kaart of bloemetje van jou. (echt!)

Maar wat een nog diepere laag van troost in mijn binnenste geeft, is Gods woord

Zelfs als ik door een diep, donker dal ga, een dal van moeilijkheden, ben ik nergens bang voor, want U bent bij mij. Met uw stok en uw herdersstaf beschermt U mij en stuurt U mij bij. Het troost mij dat U dat doet.’ (Psalmen 23:4, BB)

De Bijbel is vol met 

  • troostende woorden
  • woorden vol compassie
  • woorden vol liefde
  • woorden vol genade
  • woorden vol wijsheid
  • woorden die je aanmoedigen om te genieten, te danken, te hopen en te vertrouwen. 

Zullen we samen nog meer van Gods woord gaan houden? 

De Bijbel openslaan.
De Heilige Geest vragen om deze woorden levend te maken voor onszelf?

Zullen we samen bidden?
‘Waar we ook doorheen gaan, U bent bij ons. Keer op keer kunnen we dat lezen. Die woorden van U, laten liggen en niet in ons hart te laten resoneren, is zo’n gemiste kans. Vergeef ons, Heer, en hernieuw onze liefde voor Uw woord. Amen.’

Bezinningsvraag:

  • Welke Bijbeltekst troost jou?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?