Wat doe je als je niet kunt slapen?

20 juni 2023

De muur van mijn ziekenhuiskamer was compleet behangen met foto’s van mijn geliefden. Terwijl ik naar ze keek, zegende ik ze telkens weer. Ik had genoeg tijd, want ik lag daar nachten wakker. Een prima activiteit waarmee ik hoopvol bleef en daardoor de focus van mijn ziekte kon verleggen naar hun leven.

Inmiddels ben ik thuis en vraag ik me af waarom ik mijn slaapkamerwand niet heb behangen met mijn schatjes, zodat ik niet alleen herinnerd word aan de liefde die ik voor hen voel. Maar ook helpt het me om dan niet te vergeten voor hen te bidden.

Doe voorbede voor de mensen waar je van houdt:

  • je partner
  • vriend of vriendin
  • kinderen
  • buren
  • kleinkinderen
  • collega’s

Als je ‘s nachts niet kunt slapen, bid.

Niet slapen wordt zinvol,
als je zin geeft aan dat moment door te bidden.

Jezus bad ook voor anderen, zelfs aan het kruis!

‘Jezus zei: “Vader, vergeef het hun.
Want ze weten niet wat ze doen!”’
(Lukas 23:34, BB)

Paulus moedigt Timoteüs aan: ‘Ga ervoor Timoteüs!’

‘Ik wil je vooral aanmoedigen om voor alle mensen te smeken, te bidden en te danken.’
(1- Timoteüs 2:1, BB)

Zo wil ik vandaag ook heel graag tegen je zeggen:
‘Ga ervoor!’

‘Blijf bidden.
Houd daar nooit mee op.
Dank God.’
(Kolossenzen 4:2, BB)

Dagelijks bidden voor je geliefden
brengt ongekende verandering
door Gods liefde.

Mag ik voor je bidden?
‘Hemelse Vader, op dit moment breng ik voor Uw troon. U weet precies waar nood ligt, waar herstel en genezing nodig is, waar aanmoediging nodig is om keuzes te maken, die alsmaar worden uitgesteld. In de naam van Jezus. Amen.’

Tot slot:

  • Behang je slaapkamermuur, je keukenmuur, je toiletmuur, je kantoormuur … Kijk naar de foto’s van je geliefden, bid voor ze. Zegen.
  • Wat zal er gaan gebeuren als je elke dag bidt voor je geliefden of zelfs… nacht in, nacht uit … Als je toch niet kunt slapen?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?