Wat denk je als je in de spiegel kijkt?

16 november 2022

“Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het land?”

Stel je voor dat jij die vraag krijgt als je voor de spiegel staat!
Dan zeg je zeker ‘Ik! Ik ben de mooiste.’ Of niet …

Veel mensen hebben wel iets aan te merken op zichzelf.
Misschien vind jij jezelf zelfs lelijk? Vandaag wil ik je zo graag bemoedigen. God heeft jou op Hem laten lijken. Je lijkt zelfs heel erg op Hem.

‘En God maakte de mens. Hij maakte hem zó, dat hij heel veel op Hem leek. De mens leek heel erg op Hem.’ Genesis 1:27 BB

Gefeliciteerd! Je lijkt op God.
Keur jezelf dus niet af.

Met wie vergelijk jij jezelf?
Met Kim Kardashian, Tom Cruise, Cristiano Ronaldo, Justin Bieber …

Vergelijk jezelf met jouw Schepper en absorbeer Zijn woord voor jou.
Want God zegt tegen jou: “Je lijkt op Mij!”

Ik daag je uit om vandaag 3 minuten in de spiegel naar jezelf te kijken en te zeggen:
‘De mens leek heel erg op Hem …
Ik ben mens …
Ik lijk dus op Hem!’

Als ik worstel met mijn uiterlijk,
weet ik dat U worstelt om mij te overtuigen,
dat ik een prachtige schepping ben.

Kijk in je eigen ogen. Zie de bezieling van God zelf in jou. Staar naar jezelf. Ontdek het wonder van je bestaan. Ontdek de ongekende techniek in je ogen. Zie hoe ze bewegen. Zie de kleurnuances. Zie de belijning en verfijning van je wimpers. Beweeg je linker wenkbrauw. Een kunstwerk van de bovenste plank. Dit ben jij!

Een wonder, zo bijzonder!
Jij bent echt bijzonder mooi!

‘Spiegeltje, spiegeltje aan de wand,
hier is iets vreemds aan de hand.
Zo bijzonder, ik ben een compleet wonder!’

Zullen we samen bidden?
‘Als ik worstel met mijn uiterlijk, weet ik dat U worstelt om mij te overtuigen dat ik een prachtige schepping ben en… zelfs op U lijk. Ik wil met Uw ogen naar mijzelf leren kijken. Help mij, Heer. Amen.’

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?