Waarom moet ik altijd wachten bij de apotheek?! ?

22 november 2020


Ik loop de apotheek in en trek een nummer. Dan ga ik zitten en wacht. Er lopen vijf mensen in witte jassen druk heen en weer. Als er zo veel mensen bij de bakker achter de toonbank zouden staan dan stond je met je broodje zo weer buiten. Als bij de Jumbo vijf kassa’s open zouden zijn, kun je zeker weten zo doorlopen, maar bij de apotheek… Je weet toch ondertussen wel waar wat ligt? Waarom moet ik zooooo lang wachten?

Jij hebt één groot voordeel:

  1. Bij God in de wachtkamer hoef je geen nummer te trekken.
  2. God luistert altijd naar je.

En toch… We verwachten van God het antwoord dat we van te voren zelf al bedacht hebben: “Zo en zo moet het gaan, dan is het goed…” 

Psalm 27:14 leert ons: “Vertrouw op de Heer. Houd moed en Hij zal je weer hoop geven. Ja, verwacht hulp van de Heer.” (BB) 

Als je in staat bent om te wachten op de Heer wordt dat gekoppeld aan twee woorden: ‘moed’ en ‘hoop’

  • Wachten op de Heer vraagt om moed
  • Wachten heeft iets van verlangen in zich. 
  • Wachten heeft een ‘zeker weten’ in zich. 

Zo mogen wij ook vol verwachting wachten. God loopt niet druk in een witte jas heen en weer. Hij haalt niet allemaal laatjes open. Hij heeft het beste medicijn al in handen als Hij jou de Hemelse apotheek ziet binnenkomen. 

Waar wacht Hij dan nog op? Op het juiste moment voor jou!

“Maar de Heer zal op jullie wachten. Want Hij verlangt ernaar om goed voor jullie te zijn. Hij zal opstaan, medelijden met jullie hebben en jullie redden. Want de Heer is een rechtvaardig God. Het zal heerlijk voor de mensen zijn als ze op Hem vertrouwen.” (Jesaja 30:18, BB) 

Zullen we samen bidden? “Heer, ik ben soms zo ongeduldig. Het liefst wil ik nu een antwoord op mijn gebed, maar toch… Ik spreek vol moed en verlangen uit dat ik U vertrouw. U zult mij op het juiste moment datgene schenken wat ik precies nodig heb. Dank U. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?