Waarom is het gras bij de buren groener?

04 juli 2020

Als ik op een zonnige dag met een stoel op het gras ga zitten, ontdek ik niet alleen grassprieten, maar ook klaver en mos. Hier en daar zie ik de bruine grond, omdat het gras daar wat dun is geworden.

Als ik vanuit mijn stoel naar het grasveld van mijn buren kijk, zie ik een groot groen grasveld. De schaduw van de bomen maken een voortdurend nieuw palet aan groene kleurtinten. Het voelt als fluweel. 

Waarom lijkt het gras bij de buren altijd groener? 

Omdat je het niet van dichtbij bekijkt. Daarom.

Als jij door het tuinhek, bij jouw buren, een stoel op het gras zou zetten, weet ik zeker dat je het volgende ziet: Klaver, mos en kale plekken.

“De liefde is geduldig en vriendelijk. Liefde wordt niet jaloers. Liefde schept niet op en vindt zichzelf niet vreselijk belangrijk.” (1 Korintiërs 13:4, BB)

De liefde wordt dus niet jaloers. We hebben het deze dagen over de enorme power van liefde

Kun jij een ander gunnen wat jij jezelf gunt? 

Kun jij vol liefde blij zijn voor de ander als hij of zij iets heeft bereikt, wat jij ook graag wilde bereiken? 

Sluit het hekje van je tuin. 

Ga eens rustig op die stoel zitten. 

Kijk naar beneden en zie naast al dat mos, klaver en de kale plekken, hoe prachtig de groene sprieten zijn die daar krachtig staan te stralen binnen jouw bereik. Tel al die groene, fruitige, parmantige, statige groene stengels op een oppervlakte van 10m2. 

En? Precies…

  • …Liefhebben is ontdekken wat je ontvangen hebt.
  • …Liefhebben is je zegeningen tellen.
  • …Liefhebben is zien wat een overvloed God voor jou heeft.

Vanuit die kracht kun je een ander gunnen wat je jezelf gunt. Omdat je leeft vanuit de diepe overtuiging, dat God jou meer dan genoeg zal schenken. Meer nog dan je nodig hebt!

“De Heer zorgt voor mij zoals een herder voor zijn schapen zorgt. Ik kom niets tekort.” (Psalm 23:1, BB)

Zullen we samen bidden? “Heer, ik wil stoppen met jaloers zijn. Er is genoeg voor mij. Meer dan genoeg. Ik hoef niet bang te zijn dat ik minder krijg, minder heb en minder ben, want U schenkt overvloed, ook aan mij.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?