Waarom hamert iedereen altijd zo op dankbaarheid?

29 januari 2023

Zijn er geen andere wegen naar Rome?

Naar Rome zijn er altijd andere wegen! Dat weet je. Jij mag kiezen. Ga je via Londen, New York of pak je de Route du Soleil naar Rome? 

Paulus schrijft in zijn brief aan de mensen die in Tessalonicenzen wonen: Welke weg je ook kiest, de beste route is via ‘dankbaarheid’.

‘Dank God altijd, wát er ook gebeurt. Want dat is wat God van jullie wil nu jullie bij Jezus Christus horen.’ 1 Tessalonicenzen 5.18 BB 

Check nog eens extra scherp:

‘Dank altijd’.
In elke situatie, zowel op de goede momenten als op de minder goede momenten.
Dankbaarheid is een van de belangrijkste sleutels in het christelijk leven!
En wel om de volgende drie redenen:

  1. Als je dankt, geef je woorden van waardering aan God. Waardering voor elk moment, elk persoon, elke kans en elk aspect van het leven. Deze waardering is een geschenk aan God. Jouw geschenk! Zelfs in moeilijke tijden kunnen we de goedheid van God om ons heen zien.
  2. Als je dankt, druk je daarmee je vertrouwen in God uit. Zeker op die momenten dat we niet begrijpen wat er gebeurt en waarom het gebeurt.
  3. Als je dankt, besluit je daarmee je niet op je probleem te concentreren, maar op Jezus die is gekomen elke last voor je te dragen.

Dankbaarheid is jouw keuze.

Ga je via Groningen naar Rome, reis je via Bordeaux of vlieg je met een rechtstreekse vlucht? Ik daag je uit om voor vandaag te besluiten om er een dankbare dag van te maken. Laten de omwegen van klagen je niet te pakken nemen.

En vergeet nooit dat jij een wonder bent! Zo bijzonder in Gods ogen …. zelfs als je klaagt … zelfs als je zeurt … het gebeurt. Je bent geliefd en bemind. Een goddelijk kind.

Zullen we samen danken?
‘Heer, ik ben zo dankbaar dat U er bent. Dat U mij door en door kent en dan nog steeds van mij houdt! Wat een wonder, zo bijzonder! Amen.’

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?