Waar schuil jij?

06 juni 2021


Onze buren hebben kuikentjes. Van die donzige bolletjes die op twee poten heen en weer waggelen en als een zwaan-kleef-aan achter ‘moeders’ aan lopen. Om ze goed te kunnen zien, moet je ze heel rustig en voorzichtig benaderen. Zodra ze enig gevaar zien, duiken ze onder de vleugels van hun grote beschermer, moederkip. 

Ik zou soms ook graag onder die warme vleugels willen kruipen. Daaronder is het warm, zacht, veilig en stil. Al het geweld van buiten bestaat niet meer. Je ziet het niet, je hoort het niet en niemand ziet jou. En jij? Wanneer heb jij zo’n warme deken van veiligheid nodig? Misschien vandaag? Nu?
Is er een situatie waarin je geen uitweg ziet of iets wat je beangstigt als je eraan denkt?

God zegt vandaag speciaal tegen jou:
Je mag schuilen onder Mijn vleugels.
Kruip dichtbij Mij.
Ik wil je omarmen, verwarmen en vervullen met Mijn liefde.
Voel je angst? Ik ben jouw Beschermer. Sluit je ogen, zie je Mijn bescherming voor jou?
Voel je je verdrietig?
Vind je troost bij Mij.

Kijk maar wat de Bijbel hierover zegt.

Matteüs 23:37 (BB): “… Ik heb zó vaak je bewoners bij Mij willen verzamelen, zoals een kip haar kuikens onder haar vleugels verzamelt…”

“Geprezen zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, de Vader die zich over ons ontfermt,
de God die ons altijd troost
en ons in al onze ellende moed geeft,
zodat wij door de troost die wijzelf van God ontvangen, anderen in al hun ellende moed kunnen geven.”
(2 Korintiers 1:3-4, NBV)

Ik wens je toe dat je vandaag getroost mag worden door God. Kruip onder Zijn vleugels. Voel, zie en ontdek Zijn geborgenheid voor jou.

Zullen we samen bidden? “Dank U wel dat U mijn Trooster bent. Als U komt, mij omarmt en verwarmt, weet ik dat ik veilig ben en het leven ten volle mag en kan leven. Wat een genade! Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?