Waar bid je?

11 maart 2024

Kun je bidden terwijl je boodschappen doet?

Wat denk jij?
Natuurlijk!
Je kunt overal bidden. 

Maar dat is toch oneerbiedig?

Soms ontmoet je iemand en hoor je zijn of haar verhaal. Oprecht zeg je: ‘Ik zal voor je bidden!’ Ik betrap mijzelf erop, dat ik het door alles heen dan soms compleet vergeet! 

Zoals met zoveel dingen in het dagelijks leven is het goed om gelijk actie te verlenen aan iets wat je binnen korte tijd kunt doen, in plaats van uitstelgedrag te vertonen. 

Wat nu als je degene die je zojuist hebt gesproken gedag zegt en terwijl je doorloopt met je boodschappenkar … bidt! Als we kijken naar de cultuur waarin we als gelovigen zijn opgegroeid, dan voelt dat zeker als oneerbiedig en misschien vind jij het zelfs ongepast. Ik begrijp je. 

Gebed is praten met God.
Kan dat ook gedurende je hele dag?
En spreken met God, dat kan altijd en overal… ook lopend…

‘Wees altijd verheugd,
bid onophoudelijk’. (1 Tessalonicenzen 5:16-17, BB)

De opdracht is helder: bid.
Hoeveel? Onophoudelijk… kortom gedurende je hele dag.

Ik geloof dat we mogen afrekenen met de kaders die wij samen hebben gezet. In eerbied en met diep ontzag in gebed gaan, is heel belangrijk, want je spreekt wel met de Allerhoogste! Maar dat kan ook staand en hoeft niet altijd met gevouwen handen en gesloten ogen. Dan wordt onze gebedstijd heel kort en ons lijntje met de hemel wel heel dun.

Je kunt altijd overal, over alles en voor alles bidden.

Bovendien zijn wij niet uitsluitend verbonden met de hemel voor en na het eten, bij het ontwaken en weer naar bed gaan. We leven als gelovigen. 

  • Dat is ook om 11.00 uur ‘s ochtends, als je hoort hoe zwaar je collega het heeft. Bid!
  • Dat is ook iemand zegenen die in je gedachten komt, terwijl je je computer opstart. Dat is ook als je scrolt op Instagram en je leest een berichtje.
  • … terwijl je wandelt, fietst, autorijdt…

Bidden is als ademhalen.

Zullen we samen bidden?
‘Wij willen zo graag meer en meer gaan begrijpen wat onophoudelijk bidden is. Leer ons, Heer, om open te staan voor Uw aanwijzingen en het dan ook …. te doen. Amen.’

Bezinningsvraag:

  • Wat gaat er veranderen in je leven als je tijdens je dagelijks leven bidt?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?