Waar ben jij trots op?

22 maart 2024

Ken je dat? 

Je bent op een feestje en staat bij iemand die je niet kent.
‘..en wat doe jij?’, vraag je.
Dan volgt er een indrukwekkende cv waar je steil van achterover slaat.

Dat had het cv van Paulus kunnen zijn.
Alles waar mensen in zijn tijd diep ontzag voor hadden, stond er bij hem wel op.
Is hij nu trots?

‘Ik vind het nu allemaal waardeloos, omdat niets zo kostbaar is als het kennen van mijn Heer Jezus Christus. Voor Hem heb ik het allemaal als troep weggegooid, om Christus te kunnen ontvangen.’ (Filippenzen 3:8, BB)

Als troep weggooien? Maar Paulus, weet je wel hoeveel, hoelang en hoe toegewijd je bent geweest om te bereiken wat je hebt bereikt: een hoge positie in jouw kringen?!

Welke acties onderneem jij op dit moment, omdat je diep van binnen ervan overtuigd bent dat je op de een of andere manier wel voldoende groene vinkjes op je hemelse cv moet hebben staan?

Vermoeiend hè!

Hoe meer je je best doet, hoe ingewikkelder en zwaarder het christelijk leven je gaat vallen. Hoe hou je dit ooit vol? Dan maak je ook nog eens wat flinke misstappen en je weet zeker, dat je al bij de groep ‘niet te doen’ bent gegooid. 

Je voelt je schuldiger en schuldiger…

Paulus daarentegen hangt de vlag uit!

‘Alleen door mijn geloof in Christus ben ik vrijgesproken van schuld. Want alleen dáárdoor heeft God mij vrijgesproken van schuld.’ (Filippenzen 3:9, BB)

Schuld rooft elke vrijheid
Schuld haalt elke glans van het leven af.
Schuld remt je in alles van je leven.

Zullen we samen bidden?
‘Wij willen U beter leren kennen, zodat we begrijpen hoe het zit met de schuldgevoelens in ons leven en Uw vrijheid en kracht meer en meer gaan ontdekken. We zien er naar uit! U bent een goede Vader. Amen.’

Bezinningsvraag:

  • Welk schuldgevoel drukt mega op jou? Wat ga je nu doen?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?