Waahhh…Vliegtuigmodus

04 januari 2021

Goede voornemens lukken als je een aantal stappen durft te zetten.

Vandaag: Begin elke ochtend met de gewoonte om te luisteren naar wat God tegen je zegt.

Tip: Luister eerst naar het nieuws van God, voordat je ander dagelijks nieuws hoort. 

Om 5:00 uur komt het eerste mailtje van Ik Wonder Jou in mijn mailbox binnen. Daarna regent het berichtjes, appjes en mailtjes. Soms vergeet ik de vliegtuigmodus aan te zetten op mijn telefoon. Dan werkt deze lawine van geluidjes en meldingen als een wekker…

Dit is alweer de vierde dag in 2021. Dit jaar lukken onze goede voornemens wél! 

Waarom? Omdat je je voornemens klein maakt… weet je nog? Dit jaar ga ik niet zozeer gezonder leven, maar eet ik elke ochtend 1 appel. Dat. Oftewel, je maakt je voornemen klein en behapbaar (net als een appel ?). Als je dit lukt, ga je vervolgens je doelen vergroten. 

Deze vierde dag wil ik je inspireren om God ook vandaag als eerste voor ogen te houden. Alle berichtjes, nieuwsitems, statusupdates… ze kunnen een uurtje later ook wel gezien worden. Eerst zie je God. 

Je sluit je ogen

en ziet wat Hij 

jou wil laten zien. 

Het eerste half uur van je dag alles in ‘vliegtuigmodus’. En jijzelf vliegt in gebed naar de hemel.

Dit is de ochtend gewoonte van Jesaja: “De Heer maakt me elke morgen wakker. Hij maakt dan mijn oren wakker zodat ik goed kan luisteren, net zoals een leerling goed luistert naar zijn meester.” (Jesaja 50:4, BB)

Mag God je elke ochtend wakker maken? Hij wil niets liever dan met jou de dag beginnen! Hij wil je helpen om van 2021 een hemels jaar te maken!

Zullen we samen bidden? “Dit nieuwe jaar kies ik ervoor om elke ochtend met U te beginnen. Maak mijn oren wakker, zodat ik hoor wat U zegt. Help mij, Heer, om te ontdekken hoe fijn het is als ik eerst nieuws van U hoor voordat ik het dagelijkse nieuws hoor, mijn appjes lees en Instagram check. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?