Vrijheid!

06 mei 2022

 

Geloof je dat God je heeft vrijgemaakt? Hoe ga je dan om met schuldgevoelens, oordelen van anderen, verslaving etc.? In deze serie over ‘vrij zijn’ gaan we daar prachtige ontdekkingen over doen.

De deuren van de stal gaan open. Grote, dikke koeien lopen naar buiten. Zodra het eerste zonlicht en de wind hen raakt, begint het feest. Ze gaan rennen, gooien de achterpoten in de lucht (Hoe dan… met zo’n gewicht?) Ze draaien gekke rondjes, zoals ze in geen maanden meer hebben kunnen doen. En als je niet oppast, loeien ze bijna de vogels uit de bomen.

Dit is de vrijheid vieren!

Dat zouden wij ook eens vaker moeten doen!
Wanneer voelde jij je zo vrij als een ‘koe in de voorjaarswei’?

Echte vrijheid schenkt God.

Maar nu zijn jullie bevrijd uit de macht van het kwaad. Jullie zijn dienaren van God geworden. Daardoor zullen jullie leven zoals Hij het wil. En tenslotte zullen jullie het eeuwige leven hebben’. (Romeinen 6:22, BB)

Het kwaad is er nog wel, maar het heeft geen macht meer over je.
Dat is toch geweldig. Realiseer je, dat dat een groot verschil is; het kwaad kan je proberen vast te pakken, maar zal je nooit vast kunnen houden. Want je bent bevrijd uit de macht van het kwaad.

God weet elke muur in je leven te doorbreken en elke barrière te slechten. Mag Hij dat vandaag in jouw leven doen? Ik wens je zo toe dat als jij je gevangen voelt, op welk gebied in je leven dan ook, dat je vandaag de ‘vlag zult hijsen’ in je hart. Mag God je oprichten? Je weer op beide voeten zetten? De buitendeur voor je openen, zodat je de wind weer door je haren voelt, de warme zonnestralen kunt absorberen en mag ontdekken:

Ik leef!
Ik leef met God!
Mijn bevrijder!

Zullen we samen bidden?
Help mij Heer, om meer en meer te beseffen en te geloven dat ik vrij ben. Dat U mij bevrijd heeft. Amen.”

 

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?