Voel jij je weleens eenzaam?

24 februari 2024

Wist je dat één op de tien Nederlanders zich sterk eenzaam voelt? 

Dat vind ik shockerend veel. En het gaat niet alleen om ouderen, maar ook om jongeren. 

Ben jij eenzaam?
Voel jij je eenzaam?

Waarschijnlijk zul jij jezelf niet snel als eenzaam bestempelen, zoals de meeste mensen dat in eerste instantie niet doen. Maar soms blijken symptomen te wijzen op eenzaamheid:

  • depressie
  • slecht slapen
  • eetpatroon niet op orde

Nu kan ik tegen jou zeggen: ‘Je bent nooit alleen, want God is bij je’, maar dat zegt je inmiddels weinig. Je voelt Hem niet, je merkt Hem niet en in je eentje eet je een opgewarmd prakje voor de TV. 

Je bent niet de enige die zich eenzaam voelt. 

Koning David die allemaal bedienden had, aan het hof leefde, aanzien had, schrijft:

‘Help me nu, Heer, heb medelijden met mij,
want ik voel me eenzaam en ellendig.
Mijn problemen worden steeds groter.
Red me alstublieft uit mijn moeilijkheden.’ (Psalm 25:16-17, BB)

David doet iets waarvan ik hoop, bid en wens dat jij dat ook zult doen:
Hij zoekt God. Vertelt Hem zijn emotie: ‘Ik voel mij eenzaam en ellendig.’ Laat eenzaamheid je leven niet opvreten. Neem het niet langer voor lief, maar besef dat je geliefd bent door de Allerhoogste. Hij wil je echt niet in je eentje eenzaam laten zijn.

Roep Hem aan! 

Laat jouw gebed hiervoor niet een schietgebed zijn, maar ga krachtig in je geloof staan. Bid je knieën kapot. God hoort je, en zal antwoorden. Je mag grote verrassingen gaan verwachten. In de naam van Jezus!

Besef dat je in de waan van de dag blijft investeren in betekenisvolle relaties, met je familie, vrienden, kennissen en anderen om je heen. Maak er tijd voor. 

Je voelt je eenzaam,
maar je bent niet alleen!

‘“En Ik ben alle dagen met jullie, totdat de tijd van de wereld om is.”’ (Matteüs 28:20, BB)

Zullen we hier samen ‘amen’ op zeggen. Amen betekent: Zo zij het in mijn leven!

Bezinningsvraag:

  • Durf je tijd vrij te maken om te bidden en eenzaamheid uit je leven te bannen of uit het leven van iemand anders?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?