Voel je je aangevallen?

12 februari 2021

De boodschappen bestellen wij online. Ideaal, maar ook onhandig. Ik bestel voor de hele week, maar na drie dagen denk ik soms: “Ik had toch genoeg in in huis? Waar is alles?” Alsof iemand me bestolen heeft…

Ik las een vreemd verhaal waarin dat echt gebeurd was: Een Achterhoekse kaasboer dacht afgelopen november ook honderden kazen op voorraad te hebben, totdat hij op een ochtend wakker werd en er driehonderd kazen spoorloos waren. Twee jonge mensen hadden de kazen gestolen en verkochten ze via Marktplaats…

Ook de Israëlieten dachten volop te kunnen oogsten, maar toen verscheen er aan de horizon een ontelbaar aantal Midianieten die hun oogst kwam stelen.

Want elke keer als ze hadden gezaaid, kwamen de Midianieten en Amalekieten en de stammen van het Oosten. Zij zetten hun tentenkampen op in het gebied van de Israëlieten en vernielden alle akkers tot bij Gaza. Ze zorgden ervoor dat er niets te eten overbleef in Israël.(Richters 6:3-4, BB)

Wat een ramp!

Heb jij soms ook het gevoel dat er van je gestolen is?

Je werk is van je afgenomen, of je relatie, je bedrijf, je zelfvertrouwen, je rust, je moed, je kracht, je doorzettingsvermogen… Of je dacht alles goed voor elkaar te hebben en nu is je gezondheid van je gestolen…

De boer in de Achterhoek kreeg uiteindelijk 9 kazen terug. De andere 291 zijn tot op de dag van vandaag nog steeds spoorloos. 

Ik daag je uit om vandaag specifiek jouw ‘kazen’ terug te vragen. Allemaal!

Wat is er van je gestolen? Roep Gods hulp in!

“Als hij Mij om hulp roept, zal Ik hem antwoorden. In moeilijkheden en gevaar zal Ik bij hem zijn. Ik zal hem redden en voor de mensen eren.” (Psalm 91:15, BB)

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?